fbpx

Vreau să fiu copil naiv și la 60 de ani

 

Cam cât de mare ar trebui să fie sita să se poată cerne toți oamenii negativiști și lipsiți de speranțe?

Nimic nu îmi ridică pulsul mai mult în ultima perioadă decât vorba ”zici tu acum, dar o să vezi când…”, când reprezentând orice de la ”când o să crești”, până la ”când o să ai copii” sau când orice altceva poate reprezenta o scuză pentru propriile nereușite.

Nu am nicio problemă cu oamenii negativiști, fiecare este liber să vadă viața cu orice ochi dorește, dar de ce să descurajezi toți oamenii din jurul tău?

Dacă tot nu crezi că vor reuși ce își propun, măcar urează-le succes și lasă-i să cadă singuri, nu le tăia aripile înainte să încerce să zboare.

11057721_1050553224963849_8653399881031284542_n

Cred că genul ăsta de oameni au avut și ei visele și speranțele lor, ceea ce este foarte trist. Trist pentru că și le-au pierdut pe drum, trist pentru că au renunțat la primul obstacol sau pentru că, la rândul lor, au plecat urechea la ”binevoitori” care au fost amabili și le-au spus că oricum nu vor reuși, să nu încerce prea mult.

Dar cel mai trist este că se răzbună și încearcă să convingă cât mai mulți oameni că totul e imposibil: nu ai cum să începi un business și să îți meargă bine, nu ai cum să găsești prieteni de încredere, nu ai cum să faci sport toată viața, nu ai cum să faci nimic deosebit. Poți doar să supraviețuiești și să te bucuri că ai un loc de muncă și pâine pe masă.

De cele mai multe ori, atunci când vorbesc despre lucrurile pe care mi le doresc sau în care cred, primesc răspunsuri de genul ”ești naivă”, ”lasă că o să mai crești tu”, ”o să vezi când ai x ani că nu mai este așa de ușor”.

Dacă asta înseamnă să fiu adult, persoană matură, atunci prefer să rămân copil naiv toată viața, pe principiul ”mai bine proastă și fericită, decât inteligentă și nefericită”, cum ar spune unii adulți înțelepți și trecuți prin viață. 

Articolul ăsta se vrea a fi o ”scrisoare deschisă”, că tot este la modă, doar că pentru mine. Pentru persoana care voi fi la 40 de ani, pentru persoana care voi fi la 60 de ani.

Accept să fiu orice peste 10, 20 sau 30 de ani, de la homeless, până la milionară, orice numai negativistă și fără speranța unui mâine mai bun și mai fericit NU.

Indiferent dacă îmi bate inima sau nu, pot să consider că sunt moartă dacă am ajuns să nu mai cred în mine și în oamenii din jurul meu.

Poate astăzi cred în ceva, mâine în altceva, nici nu contează dacă ajung să realizez tot ce visez. Important este să cred, să simt, să trăiesc.

Și dacă pot să încurajez și să ajut și alți oameni în drumul lor, cu atât mai bine, dacă nu, măcar nu le voi sta în cale.

Și cum Pharrell o spune mai bine decât mine, în final, vă las o dedicație superbă. (Mind, use your power / Spirit use your wings – Pharrell Williams)

 

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *