ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă - Beauty of Life

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă

by Ana Musat
profil ong viitor plus beauty of life

Denumire: ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă

Website: www.viitorplus.ro, www.atelieruldepanza.ro, www.recicleta.ro, www.ecoprovocarea.ro , www.hartareciclarii.ro , Adoptă un copac! Este under construction 😊

Rețele sociale: 

ViitorPlus

Atelierul de Pânză

Adoptă un copac

Recicleta

EcOprovocarea

Harta Reciclării

Despre:

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Prin toate activitățile, proiectele și programele derulate, încurajăm și contribuim la dezvoltarea durabilă pentru indivizi, organizații și comunități.

ViitorPlus a fost înființată în anul 2006 cu scopul de a participa la transpunea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă (sustenabilă). Dezvoltarea durabilă valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic și social care fundamentează civilizația umană în așa fel încât generațiile actuale și cele viitoare să-și poată satisface nevoile și să-și poată păstra oportunitățile.

Derulăm programe de educație pentru mediu, antreprenorial social, împăduriri, reutilizare și reciclare, voluntariat pentru mediu, amenajare eco-turistică, construcție de panouri solare – ATELIERUL DE PÂNZĂ, RECICLETA, ADOPTĂ UN COPAC!, HARTA RECICLĂRII, ECOPROVOCAREA, REGENESYS, BIROUL ECO.

Proiecte de succes:

Programele noastre sunt continue și se dezvoltă încă de la lansare, fiecare în ritmul său. Toate programele menționate au înregistrat creșteri anul trecut. La fel, echipa ViitorPlus se mărește de la an la an atât cu membri noi în cadrul departementelor de suport/transversale, cât și în cadrul echipelor dedicate programelor. Cel mai bine reușim să redăm și să ne bucurăm de succes prin lansarea raportului anual. Ultimul raport anual – 2019.

Campanii derulate în prezent:

ATELIERUL DE PÂNZĂ, RECICLETA, ADOPTĂ UN COPAC!, HARTA RECICLĂRII, ECOPROVOCAREA, BIROUL ECO. (link-uri mai sus)

Echipa:

Echipa asociației ViitorPlus și a întreprinderii sociale Atelierul de pânză SRL este formată până în iulie 2020 din 37 de membrii angajați. Suntem ogranizați pe departamente transversale și echipe dedicate programelor, lucrăm atat pe teren, cât și de acasă, atât din București, cât și din afară 😊 Încrederea și comunicarea între membrii echipei sunt cheie pentru aliniere și funcționare armonioasă cu rezultate, mai ales în aceste momente grele de criză recentă pe plan medical, dar mai ales Criză Eclogică și Climatică, recunoscută de către oamenii de știință de mai bine de 30 de ani, însă din păcate, de către politicieni, oficial doar de anul trecut (noiembrie 2019 -UE).

Cum se pot implica cei din jur:

Ca orice organizație non-profit și neguvernamentală, mai ales în condițiile în care suntem un ONG românesc 100%, avem permanentă nevoie de susținere din zona privată (achiziții verzi, sponsorizări), dinspre sectorul privat (achiziții verzi, consultare pentru a oferi experiența dobandită de noi în cei 14 ani de programe pentru protecția mediului și antreprenoriat social verde, adoptarea și implementarea programelor noastre la nivel local și național) și din partea cetățenilor (contribuție cu idei, acțiuni, donații, voluntariat).

Cea mai mare contribuție a unei persoane juridice este alegerea serviciilor noastre verzi – articole de la Atelierul de pânză, alocarea unor bugete de sponsorizare / HR – team building pentru a împăduri alături de noi în programul Adoptă un copac!, susținerea CSR a programelor de educație pentru mediu EcOprovocarea și Harta Reciclării, educația angajațiilor pentru reducerea impactului și creșterea sustenabilității companiei Biroul ECO și RECICLETA.

Dacă reprezentați o firmă, puteți să intrați în programul de colectare RECICLETA, pentru a contribui la creșterea sustenabilității programului pe termen lung, puteti să ne ajutați cu: spații pentru amplasarea unor noi puncte și containere de colectare intermediară (first mile pick up), prin sponsorizări prin Legea Sponsorizarii sau să prezentați cauza RECICLETA / ViitorPlus angajațiilor dvs. pentru a redirecționa anual 3,5% din impozitul pe venit, virat la stat anul precedent https://www.viitorplus.ro/3virgula5/ 

Dacă reprezentați o instituție publică sau unitate de învățământ, putem să încheiem un parteneriat pentru “a înverzi” școala cu recipiente de colectare, traininguri de reciclare și asigurarea unui nou punct intermediar pentru RECICLETA.

Dacă reprezentați o administrație publică / primărie și vă doriți implementarea modelului RECICLETA în sectorul sau orașul pe care îl administrați, suntem deschiși de a transfera know-how-ul și experiența acumulată în cei peste 10 ani de colectare durabilă a materialelor reciclabile.

Dacă reprezentați un colector sau reciclator final putem colabora in vederea valorificarii cât mai avantajoase a materialelor reciclabile.

Dacă sunteți persoană fizică, ne poți ajuta prin implicare pe termen mediu și lung, în calitate de voluntar și cu fonduri, prin completarea formularului de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, virat la stat de angajator anul precedent.

Pentru a lua legătura cu noi vă rugăm să ne scrieți la: contact@recicleta.ro

Obiective 2020:

Ne dorim să creștem în continuare programele ViitorPlus, mereu ținând cont de aspectul de sustenabilitate atât la nivel de impact de mediu general, dar și impact asupra asociației ca organism viu, care se dezvoltă armonios, cu atenție sporită asupra fiecărui membru din echipă, care este foarte valoros și fără de care rezultatele nu ar fi la un nivel care să facă diferența pentru o societate echitabilă și un viitor mai bun. 

Cum spuneam mai sus, încrederea și comunicarea între membrii echipei sunt cheie pentru aliniere și funcționare armonioasă cu rezultate, mai ales în aceste momente grele de criză recentă pe plan medical, dar mai ales Criza Ecologică și Climatică în care ne aflăm de mulți ani.

Prin programele noastre și prin prezența ViitorPlus în spațiul public la evenimentele de profil, ne dorim să auzim și să vedem implementate acțiuni concrete de relansare verde a României, în spiritual Dezvoltării Durabile și a unei Economii Circulare reale, pentru a începe munca de a reduce impactul asupra mediului și atenuarea efectelor Crizei Climatice provocate de activitatea umană de zi cu zi.

Chiar dacă în programele ViitorPlus, RECICLAREA ocupă un loc fruntaș, comunicăm importanța unui comportament bazat, în primul rând, pe REDUCEREA consumului și pe REUTILIZAREA produsului, înainte de a fi pus la reciclare sau aruncat. În acest moment, reciclarea este o soluție doar pentru un număr limitat de produse. Pe termen mediu și lung este nevoie o economie care să țină cont de faptul că resursele naturale sunt limitate, iar impactul activității umane afectează și dezechilibrează mediul înconjurător și capacitatea de refacere a echilibrului natural și eco-sistemelor. Dacă reușim să schimbăm paradigma în care trăim și înțelegem că orice deșeu, vizibil sau invizibil, reprezintă de fapt risipă, care afectează atât de tare sănătatea planetei și a noastră, atunci vom reuși să facem primul pas spre o viață cu adevărat sustenabilă. Natura are toate răspunsurile, dacă ne permitem să o observăm mai mult, să îi copiem procesele auto-suficiente, să punem știința și tehologia cu adevărat în slujba unei bunăstări universale, a unui viitor cu plus.” Gabriela Iordan, Membru în Consiliul Director ViitorPlus | Comunicare si client service RECICLETA

Ultimul raport anual – 2019 https://www.viitorplus.ro/despre-noi/rapoarte-anuale-2/

Mulțumim pentru susținere!

Echipa ViitorPlus


Click pe poză pentru mai multe informații.
Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy