fbpx

Viața fără filtre

 viata-fara-filtre

Filtrele nu se aplică doar pe Instagram, practicăm ”beautifying” peste tot, punem filtre peste ce nu ne place la noi, comunicăm cu filtre și trăim prin filtre. Până și anunțurile de angajare au filtre, nu mai contează salariul sau atribuțiile, trebuie să facem job-ul să pară creativ, out of the box. 

Problema este că, privind prin filtre, pierdem esențialul. La fel cum o poză cu prea multe filtre își pierde din farmec, așa și viața care nu este trăită autentic, nu ne aduce împlinire. Iar când ne trezim, poate fi prea târziu.

Viața fără filtre…

De multe ori, ne lăsăm purtați de tot ce este în jurul nostru și nici nu realizăm că nu trăim viața pe care o dorim, ci cea pe care credem că trebuie să o avem. Pentru că toți trebuie să arătăm bine, să avem bani și proprietăți, să călătorim, să avem relații fericite, copii și succes în afaceri.

Însă nu trebuie să avem nimic din ce nu ne dorim cu adevărar. Poate preferi să îți petreci weekend-urile în canapea cu o carte sau la un film, nu să călătorești sau să faci mereu ceva nou. Poate nu visezi la o carieră care să țină prima pagină a revistelor de specialitate, poate vrei doar un loc de muncă în care să faci ce-ți place…poate fi orice.

Inițial, îmi imaginam un articol mult mai lung, însă viața fără filtre nu este ceva atât de complex:

  • fă ceea ce îți dorești, fără să te gândești la ce părere au alții despre asta
  • spune ce gândești, atâta timp cât reflectă realitate – oamenii vor aprecia întotdeauna sinceritatea, iar dacă nu, nu este pierderea ta
  • alege-ți hobby-uri care îți fac plăcere, indiferent de ce fac cei din jurul tău
  • petrece cât mai puțin timp în social media și mai mult în viața reală
  • îmbracă-te cum te simți bine 
  • recunoaște-ți calitățile și acceptă-ți defectele – cu toții le avem pe ambele

Și lista poate continua în aceeași direcție:

Trăiește exact așa cum simți și nu mai pune filtre peste ceea ce faci, gândești sau trăiești!

Iar la final, o concluzie observată de mine (și nu numai) – nimănui nu-i pasă atât de mult de tine, de fapt. Investește în prieteni adevărați, în familie și în plăcerile personale. Dacă doar faci lucruri sau le împachetezi frumos pentru alții, indiferent de cât de mulți te apreciază, tot nu vei simți că duci o viața perfectă…sau măcar fericită.

Să trăiești în armonie cu tine mi se pare unicul lucru care contează la sfârșitul vieții! 

Share this:
Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *