fbpx

[ULTIMA ZI] Ajungem mari recrutează!

Vrei să ajuți copiii din centre de plasament? Vrei să te implici activ într-un proiect? Cauți un voluntariat dar nu ai mult timp liber la dispoziție?

“Ajungem mari” este un proiect ce vizează educarea copiiilor din centrele de plasament. Cu doar 2 ore pe săptămână te poți bucura de compania unor suflete calde și de frumusețea de a fi mentorul și prietenul unor copii dispuși să asimileze informații din orice domeniu, curiozitatea fiind punctul lor forte.

ajungem mariajungem mari

Le poți vorbi despre pasiunea ta și îi poți învăța câte ceva, fie că vorbim de arte sau științe exacte. Orice informație este utilă pentru dezvoltarea lor.

De altfel, îi poți însoți la teatru sau la diverse evenimente dedicate lor, când ai ocazia. Simte-te liber să fii creativ și lasă-ți imaginația la joacă.

Vino doar cu energie pozitivă, iar cu toate celelalte se vor ocupa inițiatorii proiectului. Copiii sunt tare afectuoși și îi vei îndrăgi cu siguranță.

Ionela ne povestește că într-o zi copiii au fost întrebați ce le place să facă iar unul dintre ei a răspuns că lui îi place să coloreze, alături de alt copil de la centru și să îl îmbrățișeze pe acesta. A fost foarte emoționant.

Activitatea ei preferată cu aceștia a fost când au făcut sistemul solar din baloane. Cei mici au fost atât de pasionați și de atenți, a fost impresionant.

Alte lucruri ce simt că trebuiesc menționate sunt faptul că nu vei avea la centru copii sub 3 ani, dar nici foarte mari. Persoana cea mai mare din centrul la care Ionela face voluntariat tocmai a intrat la liceu.

De altfel, nu vei fi singur cu copiii. De obicei voluntarii formează echipe de câte 2, iar educatoarele de la centru sunt mereu prezente. Acestea nu intervin în activitate, dar supraveghează, copiii fiind în grija lor.

Nu te lăsa intimidat de provocare, copiii sunt dornici să cunoască, iar tu îți vei dezvolta abilitățile de comunicare și lucrul în echipă. Vei pleca de acolo mereu cu gândul la ziua când vei reveni și te vei trezi vorbind despre experienta ta tuturor.
Nu există locuri limitate, dar trebuie să te grăbeşti fiindcă pe 15 septembrie se termină înscrierile.

Înscrie-te aici – http://goo.gl/forms/ze2oDElc3DuEupOt2

Apoi va exista o testare psihologică și un training la care, ca și copiii, vei învăța prin joacă. 🙂

Ajungem MARI caută voluntari în Bucuresti, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.
Nu e nevoie de experiență în predare, doar de 15 ani împliniți și dorință de implicare.:)

Mai multe detalii găsești pe http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.

 

Dacă și tu știi de proiecte interesante, sociale sau ecologice, scrie-mi la ana@beautyoflife.ro. 

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *