fbpx

Despre toleranță și viața dincolo de online

by Anna Musat

12832358_660525237428471_2874667122092351918_n

Este de ajuns să îți petreci 5 minute pe Facebook să poți vedea cât de multă răutate există în jur.

Indiferent că este vorba de LGBT, eșecuri în sport, vegetarieni sau politică, nimic nu scapă netaxat de ”public”.

Oare de ce simțim nevoie să criticăm tot ce este în jur, să jignim și să punem etichete la secundă? De ce ne interesează atât de mult ce fac alți oameni?

În loc să profităm de internet pentru a ne dezvolta cunoștințele și a ne hrăni mintea și sufletul, îl folosim pentru a ne vărsa frustrările și a încerca să arătăm că suntem mai buni decât alții. Sau cel puțin că ei sunt mai slabi, mai urâți, mai proști.

Încearcă măcar o săptămână să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău fără să judeci, fără să comentezi și fără să iei personal nimic din ceea ce vezi sau auzi. Fă acest test și vei vedea că vei fi mai liniștit și mai concentrat pe ceea ce vrei să faci tu în această viață scurtă pe care o avem.

Fii mai tolerant cu cei din jur și încearcă să le înțelegi mai bine motivele, să ai mai multă empatie. Fiecare are motivele sale pentru a acționa într-un fel sau altul.

Înțelegerea, și nu judecata, formează un caracter valoros!

Ce te deranjează la ceilalți este doar o reflexie a propriilor nemulțumiri și a lipsei de încredere. Folosește-te de sentimentele negative pentru a descoperi ce vrei să schimbi la tine și cum să devii o versiune mai bună. Pentru tine, nu pentru altcineva.

Când ești fericit cu tine și ceea ce ai, nu ai cum să simți invidie, te bucuri că cei din jur sunt fericiți și ai constant o energie pozitivă.

Deci data viitoare, când simți invidie sau îți vine să reacționezi negativ la ceva, inspiră adânc și gândește-te la adevăratele motive.

Ce îți lipsești? De ce experiențe proprii se leagă? Merită să reacționezi în vreun fel? Ajută la ceva opinia ta?

La final, te las cu un citat din Osho, care exprimă perfect ce vreau să zic, de fapt. 🙂

”Încercaţi să creaţi numai lucruri frumoase, nu aduceţi la viaţă nimic urât. Nu aveţi prea mult timp şi nu aveţi nici multă energie de pierdut. Având o viaţă atât de scurtă, având o sursă de energie atât de mică, este pur şi simplu stupid să o pierdeţi în tristeţe, în furie, în ură, în gelozie.

Folosiţi-vă energia în iubire, folosiţi-o în acţiuni creatoare, în prietenie, în meditaţie; îndreptaţi-vă spre ceva care să vă înalţe. Şi cu cât vă înălţaţi mai mult, cu atât întâlniţi mai multe izvoare de energie care stau la dispoziţia voastră…”

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy