fbpx

Timpul nu-l ai. Ți-l faci!

Cel mai simplu atunci când nu reușești să faci ceva este să găsești vinovați, iar timpul este cel mai comun ”vinovat”.

2014-09-2-Life-of-Pix-free-stock-photos-hands-desk-swatch-Damian-zaleski

Dacă spui că nu ai timp, ai scăpat de stres, nu poți veni cu soluții, pur și simplu nu ai timp, e imposibil.

Timpul nu-l ai, ți-l faci

Din fericire, sau din nefericire pentru unii, ai timp pentru orice îți dorești să faci. Ingredientele secrete se numesc determinare și prioritizare.

Dacă nu ai timp de ceva, înseamnă că nu îți dorești cu adevărat să faci acel lucru, timpul este doar o scuză care să te absolve de orice responsabilitate.

De exemplu, dacă îți dorești să faci sport, este imposibil sa nu găsești timp. Oricând poți găsi măcar 10 minute dimineața sau seara, te poți disciplina să mergi mai mult pe jos, să urci scări etc.

Oamenii de succes pe care îi admiri au tot 24 de ore în zi, așa că:

-> Pune pe foaie tot ce îți dorești să faci într-o zi/săptămână/lună

-> Prioritizează tot ce ai de făcut în funcție de cât de mult îți dorești cu adevărat să le faci. Încearcă să nu pui pe listă lucruri care sună interesant sau dau bine în fața altora, ci lucruri care să corespundă valorilor și obiectivelor tale personale.

-> Creează-ți un calendar astfel încât să te disciplinezi să duci la bun sfârșit tot ceea ce este pe listă.

Dacă nu reușești din prima, nu este capăt de lume. Ce nu ai reușit să faci astăzi, încearcă să faci mâine, preferabil să fie primul lucru pe care îl faci dimineața.

Reia această listă cel puțin o dată pe săptămână. Este posibil ca, în timp, să ți se schimbe interesele și prioritățile, așa că nu are rost să-ți pierzi timpul cu acel lucru.

Iar ca încheiere, dacă tot nu ai timp, încearcă măcar să nu dai vina pe asta totuși și să fii onest(ă) față de tine admițând că, de fapt, nu este un lucru atât de important pentru tine și ai lucruri mai importante de făcut.

Mult spor!

Share this:
Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *