Plantăm Fapte Bune în România - Beauty of Life

Plantăm Fapte Bune în România

by Ana Musat
fapte bune beauty of life

Denumire: 

Plantăm fapte bune în România

Website: 

www.plantamfaptebune.ro 

Rețele sociale: 

Pagina de Facebook

LinkedIn

Instagram

Despre: 

Suntem o inițiativă amplă de împădurire la nivel național, bazată pe voluntariat care activează de 10 ani în România. Ne place să spunem despre noi că nu Plantăm doar puieții de azi, ci creștem pădurile de mâine pentru că urmărim evoluția puieților plantați, ne asigurăm că pădurile se dezvoltă frumos si intervenim acolo unde este nevoie de completări pentru a ne atinge obiectivele.

Proiecte de succes: 

Avem peste 1.200.000 de puieți plantați în cei 10 de activitate în localități din 30 de județe ale țării. Mare parte dintre ei au fost plantați în colaborare cu companii care ne-au ales pentru diferite proiecte.

Campania Pădurea JYSK, proiectul Răcorim România derulat alături de Bergenbier sau împăduririle realizate împreună cu OMV Petrom sunt doar câteva exemple recente de reușite cu care ne mândrim.

Campanii derulate în prezent: 

În prezent pregătim acțiunile de împădurire de toamnă. Fiind un an atipic, din cauza pandemiei, suntem nevoiți să pregătim două scenarii – acțiuni cu voluntari (dacă vor fi posibile) sau acțiuni organizate cu firme specializate de împădurire. 

Echipa: 

Nu am numărat niciodată echipa într-un număr. De-a lungul timpului am adunat la acțiunile noastre în jur de 44.000 de voluntari. Mulți dintre ei, revin la plantări în fiecare an, deci nu vorbim de voluntari unici. Echipa centrală numără în jur de 10 membri. Lor li se adaugă coordonatorii județeni.

Cum se pot implica cei din jur: 

În contextul pandemiei, cel mai sigur este ca cei care doresc să ne susțină prin donații pe site sau redirecționarea impozitului pe venit. Plantarea și îngrijirea până la reușita finală a unui puiet costă în jur de 15 lei. Noi ne angajăm ca vom planta în numele donatorilor.

O altă modalitate de implicare este voluntariatul care, în contextul actual, nu este foarte sigur din păcate.

Obiective 2020:

Primăvara acestui an ne-a adus o nouă provocare – contextul generat de pandemia cu Covid-19 – care ne-a demonstrat că putem duce lucrurile mai departe, indiferent de situație.

Deși ne-au lipsit voluntarii si atmosfera de la plantări atât de frumos suprinsă de fotografii noștri, ne mândrim totuși cu rezultate excelente: am plantat peste 260.000 de puieți pe o suprafață de 59 de hectare, în primăvară. 

Ne dorim să ducem la bun sfârșit și împădurile de toamnă, indiferent de context.  

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy