fbpx

Pentru toți realiștii…

by Anna Musat

small_sea-sunny-person-beach

Majoritatea pesimiștilor susțin că, de fapt, sunt realiști și că ei știu cel mai bine cum stă treaba cu viața. Nu intru în definiții și nici nu încerc să conving pe cineva că e cu adevărat realist sau pesimist, oricum nici nu aș reuși.  🙂

Am doar o rugăminte. Pentru tine, realistule. Pentru tine, oricum ai fi.

Te rog să nu le mai tai elanul celor din jurul tău, mai ales dacă sunt persoane apropiate.

Dacă un prieten este entuziasmat de ceva ce a citit, văzut sau simțit, nu te grăbi să-l avertizezi tu că e naiv, prost sau cine știe cum doar pentru că e optimist, fericit și speră la ce este mai bun în viață. Crede-mă că nu îl ajuți deloc, dimpotrivă.

Dacă scuza ta este că îl ajuți să nu fie dezamăgit, să îl protejezi, află că îl ajuți mai mult dacă îl susții (sau măcar nu spui nimic) și se lovește singur de greutăți.

Fiecare are dreptul să își dorească să fie fericit și pozitiv 99.99% din timp și să împărtășească asta cu cei din jur. Dar care e dreptul tău să-i spui că nu se poate? De unde știi că, de fapt, că nu poate?

Nu se poate întâmpla nimic rău dacă vrei să fii fericit și ești recunoscător în fiecare clipă pentru tot ce ai, pentru că atâta timp cât respiri, sigur ai multe.

Iar pentru tine optimistule, ai grijă alături de ce oameni alegi să trăiești. Renunță la prieteniile care te trag în jos sau îți dau o energie negativă și înconjoară-te de oameni fericiți, pozitivi și realizați.

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy