fbpx

Manifest II

Nu este prima dată când scriu un astfel de text, vezi aici, însă de data aceasta a fost mai bine primit 🙂

Mi-aș dori să fie preluat de mai multe site-uri pentru a avea efect, chiar și rescris pe același principiu, nu țin să-mi apară numele pe undeva, dar cel mai important este ca lumea să-l ia în considerare și să înceapă să devină activi, să facă lucruri concrete pentru a „transforma” România.

Tinerii, în special, au nevoie de repere, de modele de succes. Au nevoie să li se demonstreze că se poate reuși în viață doar cu muncă și inspirație, fără să furi, fără să minți. Pentru asta este nevoie ca toți, presa, companiile care organizează evenimente pentru tineri, asociațiile studențești și ONG-urile, să facă front comun pentru a promova valorile în România.

Se găsesc la tot pasul oameni frumoși, inteligenți, publicații cu content de calitate, proiecte extraordinare, care aduc un plus de valoare societății noastre. Însă, în 80% din televiziune și presă, predomină urâtul, scandalul, incultura și superficialitatea. De ce alegem să predomine a doua variantă?

Haideți să facem cu toții mici schimbări, să promovăm valorile și să încurajăm pozitivul la cei din jurul nostru. Haideți să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să realizăm că trăim viața pe care ne-o facem noi singuri și că depinde doar de noi să fim fericiți.

Din momentul în care realizăm toate acestea și începem să acționăm, vom vedea că lucrurile încep să se schimbe și că există speranța să realizăm ceea ce ne propunem. Trebuie să luăm exemplul oamenilor de succes și să facem front comun. Să facem noi primii pași pentru schimbarea pe care o tot așteptăm de la alții. Este un drum lung, dar merită parcurs. Prin tot ceea ce facem influențăm persoanele din jurul nostru. Dacă ești pozitiv și proactiv, atunci și cei din jurul tău vor fi așa.

Varianta completă aici. Iar de data aceasta, venim și cu lucruri concrete. Sunt fericită să anunț, în premieră pe blog, că începând de săptămâna viitoare, pe BuzzCamp.ro, vom promova persoane de succes din România, persoane care fac eforturi pentru a ajuta la dezvoltarea țării, persoane care să reprezinte un model de succes, un model de urmat de către tineri.

Voi ce faceți pentru a promova o Românie mai frumoasă, mai educată și mai dezvoltată?

Share this:

Ana Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Optimismul mă face să văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *