fbpx

Longevitate în 7 pași (V)

Unul dintre cele mai importante lucruri în viață, deci și benefice pentru sănătate, este dragostea, cel de-al cincilea pas pentru o viață lungă și sănătoasă. Dragostea nu este doar cea dintre doi îndrăgostiți, ci iubirea pentru tot ceea ce ne înconjoară: prieteni, familie, job, mediu, iubirea de sine etc.

Durerea de orice fel distruge sănătatea și sistemul imunitar. Când te relaxezi și te simți bine, în primul rând cu tine, și funcțiile organismului merg ca pe roate. Dragostea nu numai că te menține sănătos, dar chiar vindecă în cazul în care suferi de o anumită boală. Sunt destule cazuri de cancer care au fost vindecate de dragoste și speranță, cât să ne încredem în ea.

Cei mai importanți pași pentru a simți dragostea:

  1. Acceptarea

Unul dintre cele mai grele lucruri în viață este să accepți o situație neplăcută și să nu te lași afectat de informațiile și de oamenii negativi care te înconjoară. Trebuie să găsești acel ceva care să te liniștească, poate fi credința, valorile personale sau cunoașterea și încrederea în sine. Acceptă o greșeală, acceptă oamenii din jurul tău cu bune, cu rele și acceptă lucrurile care ți se întâmplă, cu sau fără voia ta.

  1. Iubirea interumană

Iubirea interumană vindecă fie că este vorba despre iubirea dintre doi îndrăgostiți, fie că are loc între prieteni sau în familie. Legăturile sociale îmbunătățesc sănătatea și longevitatea, pe când singurătatea ucide. Au fost făcute numeroase studii care au demonstrat că persoanele cu mulți prieteni, precum și persoanele aflate în căsnicii fericite trăiesc mai mult și sunt mai sănătoși.

  1. Iubirea de sine

Cel mai important lucru este să te iubești pe tine și să te simți bine în pielea ta. Fii cel mai mare fan al tău, apreciază calitățile pe care le deții și acceptă-ți slăbiciunile și defectele. Nimeni nu este perfect, iar dacă te concentrezi asupa părților bune, atunci vei influența și ceilalți oameni să-ți vadă calitățile și frumusețea.  Ca să fii iubit(ă) și să iubești pe alții la rândul tău, trebuie să te iubești mai întâi pe tine.

  1. Dragostea față de natură

Nimic nu este mai frumos ca o dimineață la munte, un prânz la pădure sau într-un parc, ori un apus de soare. Acestea sunt lucrurile mici care fac diferența. Avem marele noroc să ne fi născut într-o țară care ne oferă de toate (munte, mare, deltă, parcuri, cascade, lacuri etc.). Tot ce se întâmplă în natură pare miraculos dacă îți iei puțin timp liber din când în când să te relaxezi și să te bucuri de natură, de păsări și de tot ceea ce ne oferă planeta.

Începe să te apreciezi și să te iubești, să le spui persoanelor din jur cât de mult te bucuri că fac parte din viața ta, acceptă iubirea celor din jur și ofer-o mai departe.

Dacă nu faci asta în mod natural, poți începe prin a scrie ceea ce simți, ține un jurnal cu lucrurile și oamenii pozitivi din viața ta, împrăștie prin casă mesaje de iubire, pune-ți pe desktop o poză care să îți amintească de iubire și fă lucrurile care îți aduc liniștea și fericirea necesare unei vieți împlinite.

Ca orice altceva, dragostea se învață! Începe de astăzi și beneficiile vor apărea imediat.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *