fbpx

Iubește cum vrei!

În ultima perioadă are loc o epidemie de articole de iubire, pline de învățăminte, modele de relații fericite, sfaturi, trucuri, jocuri, reguli, semne etc.

Ce mă miră, însă, nu este neapărat multitudinea de articole, ci sutele de mii de cititori (de fapt cititoare, de obicei), care caută să își găsească explicații pentru relațiile eșuate și pentru nefericirea în care trăiesc, în loc să se uite în suflet și să descopere răspunsul pe care îl știu deja.

De cele mai multe ori, TU ești de vină pentru dezamăgirile trăite

Poate că nu găsești pe nimeni pentru că nu te uiți unde trebuie. Poate că îți dorești la nivel conștient ceva ce nu îți face inima să bată mai tare. Poate că nu dai nicio șansă unei persoane care merită. Poate te-a înșelat sau te-a părăsit pentru că nu ai fost atentă cu nevoile sale.

Pentru orice situație există un poate la care nu te-ai gândit sau pe care l-ai respins din teama de a-ți asuma responsabilitatea. Nu trebuie să o spui cu voce tare, doar învață-ți lecția și nu mai repeta greșeala.

Nu există rețete universal valabile

Cum niciun om nu seamănă cu altul, așa nicio relație nu seamănă cu alta. Dacă prietenii tăi sau majoritatea oamenilor consideră ceva ca fiind normal, nu înseamnă că trebuie să ți se aplice și ție. Și de ce tot cauți sfaturi în jur? Știi bine că oricum nu le vei pune în practică, tot ca tine o să faci. Singura diferență este că vei avea sentimente de vinovăție că ”nu este normal” ce faci.

Nu tot ce este pe Facebook se mănâncă

Nu îți mai compara viața sentimentală cu ceea ce postează anumite persoane pe Facebook și nu îți căuta idealuri în cei din jur. Pe zi ce trece observ că se înmulțește numărul de cupluri fericite pe Facebook, care în viața reală abia schimbă două vorbe.

Nu-ți mai căuta fericirea în dragoste

Vorba care mi-a pus capac a fost ”Îmi doresc să te îndrăgostești, să fii și tu fericită”. Pe bune? Dacă nu sunt îndrăgostită, sunt tristă?

Mi se pare trist că știu prea multe persoane care se declară nefericite că nu au și ele pe cineva. Viața e frumoasă, sunt milioane de lucruri care ne aduc fericirea zi de zi, milioane de lucruri de făcut și locuri de văzut, oameni de cunoscut și seri de petrecut.

Iubește-te pe tine și bucură-te de timpul petrecut cu tine. Persoanele din jurul tău vor veni și vor pleca când poate nici nu te aștepți. Nu aștepta pe cineva sau ceva să fii fericită, pur și simplu fii!

Cam atât de simplu este să ai relația ideală

Tot ce trebuie să faci este să comunici…it’s that simple! Problemele se rezolvă doar în doi, nu pe net, nu pe la prieteni. Doar voi doi știți cum sunteți, ce aveți și ce vă doriți.

Părerea mea este că, dacă există o atracție fizică la început și aveți principii de viață similare, este imposibil să nu aveți o relație fericită dacă vă comunicați constant sentimentele, dorințele și problemele, cu sinceritate maximă, fără frică, fără jocuri, fără orgoliu. Iar dacă nu primești același respect pe care îl oferi, soluția e simplă și o știi și tu.

Îmi doresc să văd cât mai mulți oameni care se iubesc mai mult pe ei decât pe cel de lângă, care se îngrijesc de propria persoană la fel cum o fac și pentru relație și care comunică sincer și deschis în orice context, fără teama de a fi judecați sau de a pierde ceva.

Iubește cum vrei, iubește pe cine vrei și unde vrei! Iubește după propriile reguli și principii pentru că ai o singură viață și mai bine să regreți că ai iubit pe cine nu trebuia sau că ai zis/făcut o prostie, decât să regreți lucrurile pe care nu le-ai zis/făcut sau persoanele pe care nu le-ai iubit.

Dacă ai vreo părere, pro sau contra, te rog să lași un comentariu.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *