”Învață să te iubești” cu Gabriela Ilie - Beauty of Life

”Învață să te iubești” cu Gabriela Ilie

by Anna Musat

Seria de interviuri despre cum să te iubești și cum să-ți dezvolți o stimă de sine sănătoasă este o inițiativă Beauty of Life, care își propune să ofere informații cât mai diverse despre mecanismele psihologice din spatele gândurilor și comportamentelor noastre, de unde să ne informăm corect și ce putem face concret pentru a fi mai buni cu noi, a ne accepta și iubi pe deplin.

gabriela ilie invata sa te iubesti

Gabriela Ilie este psiholog în formare, coach acreditat și creatoare a Morning Podcast. De peste 3 ani se trezește la 5AM și promovează rutinele de dimineață ca cea mai bună metodă de a fi în controlul timpului tău și a te dezvolta din toate punctele de vedere.

Pe Gabriela o poți găsi pe site-ul ei, gabrielailie.ro, unde publică și podcast-ul, articole interesante și informații utile.Pentru tine, ce înseamnă iubirea de sine și cum ajungem să ne iubim cu adevărat?

Înseamnă să te accepți așa cum ești și să-ți iubești defectele, pentru că fac parte din tine. Primul pas este să-ți notezi ce nu-ți place la tine, fizic, psihic sau moral și să-ți schimbi perspectiva.

Poți să-ți adresezi întrebarea: Cum aș fi, dacă de astăzi mi-ar plăcea de mine?

Din punctul tău de vedere, cum arată și cum se comportă o persoană cu o stimă de sine sănătoasă? Care ar fi extrema cealaltă?

În primul rând nu se compară cu ceilalți și nu ține cont de părerea celorlalți. Are un scop definit și se raportează doar la valorile proprii.

O persoană cu stima de sine scăzută trăiește doar raportându-se la ceilalți.

Ce activități și obiceiuri ți se par nocive și crezi că ne influențează negativ viața?

Depinde de fiecare persoană. Nu cred că obiceiul e problema, ci cum te raportezi la el.

De exemplu, comparația cu ceilalți te poate ajuta să evoluezi, pentru că ai pe cineva ca model sau te poate face să nu mai ai încredere deloc în tine.

Schimbarea obiceiurile și mai ales a gândurilor de o viață poate fi extrem de dificilă. Ce acțiuni simple, dar eficiente, putem face zi de zi, să ne iubim mai mult și să ne acceptăm exact așa cum suntem?

În primul rând, să-ți definești valorile și un scop, iar acțiunile să se subordoneze acelui scop și să fie în conformitate cu valorile tale.

Încrederea în sine se construiește extrem de greu, în ani și trebuie să-ți aloci timp, să nu te aștepți să se schimbe peste noapte.

Poți începe cu o listă a lucrurilor pe care îți place să le faci. Ale tale, nu ale celor din jur. Apoi să le pui în practică, să ai mai multă grijă de tine și să te pui pe primul loc de fiecare dată.

Cum crezi că ne influențează viața modul în care ne începem ziua? Spune-ne câteva cuvinte despre Morning Podcast și cum ar putea să ne ajute să ne iubim mai mult?

Cum începi ziua, așa va fi și restul ei. Dacă îți oferi timp dimineața să-ți pui pe hârtie gândurile, vei observa tipare și îți va fi mai ușor să le schimbi. Dacă te trezești mai devreme, ai timp de tine și vei începe să-ți vezi viața obiectiv.

Morning Podcast este un podcast despre rutinele de dimineață ale oamenilor de succes, dar succesul definit nu prin statut sau bani, ci prin alte valori cum ar fi echilibru, învățare, evoluție. Morning Podcast este un podcast despre ce e în spatele aparențelor, despre vulnerabilitate, despre învățare și transformare și, cel mai important, despre soluții concrete: ce să faci după ce te trezești astfel încât să ai o zi bună.

Îmi doream să fac un proiect autentic în care oamenii să se regăsească, să se accepte, să știe că nu e o problemă să se simtă defocusați, copleșiți, că așa ne simțim toți la un moment dat, dar să și acționăm, să nu rămânem acolo.

Multe persoane mi-au spus că i-a ajutat să se trezească mai devreme și că nu s-ar fi gândit la această soluție înainte. Și cel mai mult i-a ajutat sinceritatea invitaților și vulnerabilitatea afișată și au început să practice diverse ritualuri dimineața, datorită episoadelor ascultate.

învață să te iubești gabriela ilie

Ce cărți sau filme recomanzi pentru a ne informa corect și a avea o viziune realistă asupra emoțiilor noastre și a puterii interioare?

Poți să-ți vindeci viața, Louise Hay – o carte care m-a ajutat foarte mult
Love Yourself Like Your Life Depends on It, Kamal Ravikant – se găsește și tradusă.

Plus multe episoade din podcast, în special: Ioana Dodan, arhitect de brand personal și creatorea Fab Squad: ”Nu există super putere mai mare decât să-ți placă de tine”.

Un gând de final… 🙂

Nu poți evolua dacă nu te accepți așa cum ești!


Descoperă mai multe despre Gabriela pe site-ul ei – www.gabrielailie.ro

Dacă vrei să iei legătura cu Gabriela, îi poți scrie în formularul de contact de pe site și o găsești și pe Instagram.


Ajută-ne cu teme de conversație și haideți să construim ceva frumos cu #invatasateiubesti. Tu ce oameni frumoși urmărești și ar avea ceva interesant de spus? Pe tine ce teme te preocupă? Ce lucruri, gânduri și întâmplări stau în calea fericirii? Ce nu poți accepta la tine și vrei să schimbi cu orice preț?

Lasă-ne orice întrebare sau sugestie în comentarii și pe Instagram sau scrie-mi la ana@beautyoflife.ro

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy