fbpx

Fericirea cum vrei tu!

Am simțit nevoia de o continuare la Iubește cum vreipentru că nu ”love is all you need” și pentru că, la fel ca în cazul dragostei și al relațiilor, peste tot se promovează diverse rețete de fericire, succes, împlinire etc.

fericirea

Fiecare om e unic, având personalități și stiluri de viață diferite. Nu poți oferi un sfat, nici 100, care să le arate tuturor calea spre fericire.

Nici nu există un checklist pentru a stabili dacă cineva este fericit: să aibă bani, casă, familie, x prieteni, x hobby-uri etc.

Ce mi-aș dori cel mai mult este să nu mai existe standarde, generalități, prejudecăți și ”rețete”.

Ești liber să fii fericit cum vrei, după propriile valori și așteptări de la viață. Nu te compara cu alții și nu urma sfaturi din cărți dacă nu simți că îți aduce vreo mulțumire.

Nu trebuie să ai familie pentru a fi fericit, nu trebuie să ai business-ul tău, nu trebuie să ai 100 de prieteni și să-ți faci concediile în țări străine. De fapt, nu trebuie să nimic.

Analizează-ți viața, gândește-te la ce îți dorești tu cu adevărat, nu raportat la societate, și alege să acționezi în direcția aceea. Chiar contează ce părere au alții despre stilul tău de viață atâta timp cât pe tine te face fericit?

Ai o singură viață și nu știi câți ani vei trăi, așa că trăiește-o după propriile reguli, nu-ți fie frică să fii diferit, să experimentezi cât mai mult și, mai ales, să greșești. Doar așa poți descoperi ce lucruri îți aduc împlinirea.

Dacă stai degeaba, doar trăiești în comoditate și ignoranță. Așa că fă cât mai multe lucruri, descoperă, simte și profită de fiecare zi să faci ceva nou.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *