fbpx

Detoxifiere de primăvară

A venit primăvara! Gândurile multora se îndreaptă deja către vară, plajă și haine subțiri. Însă pentru a te bucura de toate acestea este necesar să ai un corp în formă și o piele perfectă.

Nu toți am fost binecuvântați de un metabolism rapid și o moștenire genetică de milioane. Cele mai multe persoane trebuie să depună un efort pentru a fi mereu în formă și mulțumiți cu corpul lor. Mai ales că venim după 3 luni de iarnă, mese îmbelșugate și mai puțină mișcare. De aceea primăvara este necesar să începem cu o dietă de detoxifiere pentru a reduce efectele iernii și pentru a regăsi acea energie necesară unui organism sănătos.

detoxifiere

ATENȚIE! Scopul unei diete de detoxifiere, care în general nu trebuie ținută mai mult de 10 zile, nu este de a slăbi, ci de a restabili echilibrul psihic și fizic. Nu mai spunem de numeroasele beneficii ale dietei cum ar fi: o piele luminoasă, mai puțină celulită, un păr și unghii mai puternice, eliminarea senzației de balonare etc.

Detoxifierea organismului este importantă fiindcă zi de zi intrăm în contact cu substanțe toxice de la poluare și cele chimice din produse de îngrijire, de curățenie. Un alt factor îl reprezintă alimentația defectuoasă alcătuită din produse de tip fast food, toxine din produse de origine animală, sucuri carbogazoase, alcool și mai ales fumat. Dacă nu încercăm să eliminăm din acești factori și să introducem o dietă alcătuită din legume și fructe, multă apă și mișcare fizică vom ajunge apatici, triști, obosiți și chiar să avem probleme cu organele interne.

Cea mai rapidă metodă de detoxifiere durează 3 zile și constă în renunțarea la produse toxice precum țigările, cafeaua, alcoolul, zahărul și mâncarea de tip fast-food (prăjeli, grăsimi, sare). Pentru o dietă de detoxifiere, în viziunea mea, trebuie să:

1. consumăm numai fructe și legume. Acestea ar trebui să fie foarte variate pentru a acoperi necesarul zilnic de nutrienți.

2. mâncăm alimente nepreparate termic (sau gătite foarte puțin la abur sau cuptor)

3. bem foarte multă apă, mai mult de 2L/zi

4. bem minim 2 căni de ceai verde pe zi

5. facem multă mișcare pentru a transpira și elimina toxinele și prin piele

6. dimineața, pe stomacul gol, să bem un pahar de apă călduță cu suc de lămâie și ghimbir ras, ambele cu efect depurativ.

Un alt lucru de efect pe care l-am făcut pentru purificare a fost o infuzie de pătrunjel, din păcate nu mai știu unde am citit-o. Fierbeți o oală de apă (2-3 L) în care să adăugați 3-4 legături de pătrunjel și sucul de la 2 lămâi. Beți în fiecare seară 2 pahare înainte de culcare și 2 dimineața pe stomacul gol, este puternic depurativ și datorită pătrunjelului are numeroase beneficii nutritive, iar gustul nu este deloc neplăcut.

 

Încă o dată țin să precizez că nu este o dietă de slăbire, detoxifierea trebuie să se facă de minim 2 ori pe an și să aibă ca scop eliminarea toxinelor și îmbunătățirea sănătății și a stării de spirit. Eu nu cred în diete de slăbit, pentru a slăbi sănătos trebuie să-ți schimbi stilul de viață definitiv și să renunți la obiceiurile nesănătoase, trebuie să fie un stil de viață, nu un scop în sine.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *