fbpx

Despre curajul de a fi vulnerabil

De ce să fii mai vulnerabil? O oră de investiție foarte bună în fericirea ta este acest discurs despre curaj cu Brene Brown, în care poți descoperi beneficiile vulnerabilității.

Brene a devenit cunoscută de o lume întreagă cu discursul de la TedX despre vulnerabilitate. Recomand să urmărești și acest discurs, ceva mai scurt, dar de impact.

Frica de eșec, de ridicol sau de a nu fi acceptați este ceva ce ne definește pe cei mai mulți dintre noi, dacă nu chiar pe toți, într-un moment sau altul.

Chiar și Brene Brown, care asta studiază zi de zi și toată munca ei este despre rușine, autenticitate și a fi vulnerabil, s-a îndoit de nenumărate ori. Inclusiv înainte de celebrul discurs TedX a spus că i-a fost foarte frică să se urce pe scenă. Cine ar fi interesant de ce spune ea, ce știe ea, de fapt? Mai jos un citat și mai explicit. 🙂

“For me, the fear of shame, the fear of criticism, was so great in my life, up until that point, just paralyzing, that I engineered smallness in my life.”

Brene Brown

Din această frică rămânem de multe ori în relații disfuncționale, cu joburi nesatisfăcătoare și nu ne asumăm riscuri să ne trăim visul, oricare ar fi el.

Documentarul ”The call to Courage” poate fi urmărit pe Netflix.

Câteva lucruri pe care le-am luat din The Call to Courage

  1. Doar fiind TU, poți trăi viața potrivită pentru tine, una fericită. Sună simplu, dar puțini au curajul să se arate exact cum simt.
  2. Exprimă-ți nevoile sincer. Nimeni nu poate ghici ce simțim, ține de noi să le spunem celor dragi, în special în relația de cuplu, ce ne dorim, ce frici avem, ce ne lipsește. Este foarte important să ne arătăm exact așa cum suntem. Cei dragi ne iubesc și pentru imperfecțiunile noastre.
  3. Riscă și expune-ți munca. Lucrurile create cu pasiune, merită să fie făcute publice. De cele mai multe ori, vei vedea că lumea nici nu te judecă atât de mult…sau că ceva bun tot va ieși. Încearcă o dată!
  4. Vulnerabilitatea nu înseamnă expunere totală. Pune limite și protejează-ți spațiul personal.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le-am luat eu, însă atinge multe aspecte despre cum să fim mulțumiți de noi și să trăim în acord cu ce simțim.

Mai jos ai acces la o arhivă video din site-ul ei. Te invit să o urmărești ori de câte ori simți nevoia.

Aici găsești multe video-uri cu Brene Brown

Fericirea obținută prin a fi autentici și a face ce simțim chiar este posibilă și este responsabilitatea noastră să ne creăm mediul potrivit și să adunăm oamenii potriviți în jurul nostru.

Provocare de curaj și vulnerabilitate

Dacă deja ai oameni care îți fac viața mai frumoasă și vrei să le mulțumești, spune-le chiar azi de ce îi apreciezi. Este o ocazie bună de a practiva vulnerabilitatea și a întări relațiile. Puțini oameni își spun ce simt, în timp aprecierea este una dintre nevoile noastre de bază. 🙂

beauty of live vulnerabil brene brown
Găsești provocarea și pe Instagram
Share this:
Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *