Mă numesc Sibel și lucrez în cel mai frumos domeniu de mai mult de 15 ani, de aproape 2 ani fiind cosmeticiană cu acte în regulă. La început am lucrat pentru cel mai mare brand de cosmetice din lume, dar a existat un moment în viața mea când am decis că trebuie să fiu mai atentă la cum mă îngrijesc și ce produse folosesc atât eu, cât și familia mea.
În ultimii ani am fost înconjurată doar de produse organice. Asta până când m-am decis să încerc un ulei, care mi-a deschis “pofta” pentru ceea ce fac acum. Este vorba despre uleiul de cocos, minunatul ulei de cocos de care multă lume fuge pentru că nu l-a testat încă. Dar vă asigur că odată ce îl veți testa, vă veți îndrăgosti iremediabil de el.
Așa am pățit și eu. Se întâmpla anul trecut, în primăvară, și de atunci îl folosesc zilnic. Am început să îmi fac singură unele produse de îngrijire. Primul a fost un deodorant cu aromă mentolată. Apoi au urmat creme de ochi și de față, demachiante și balsamuri. Și pentru că începuse să îmi placă atât de mult, m-am documentat să văd ce aș putea face cu el.
Primul lucru care mi-a atras atenția a fost demachierea cu ulei de cocos. Suna puțin ciudat ca eu, având tenul gras, să mă demachiez cu ulei (și poate și voi credeți la fel), dar vă asigur că este cel mai potrivit mod în care puteți să vă curățați față, indiferent de tipul de ten.
Se spune că uleiul de cocos este cel mai asemănător cu sebumul uman și atunci pielea este “păcălită” că a produs destul sebum și nu se mai îngrașă atât de mult. Și este adevărat. Eu am observat că după câteva luni de folosire a acestei metode tenul meu nu mai lucește atât de mult după orele prânzului. În plus, este foarte hidratat, mai luminos și mai neted.
Metoda de folosire:
Procesul de curățare este destul de simplu și vă trebuie doar 2-3 minute ca să fiți sigure că v-ați demachiat corect.
Tot ce vă trebuie este un prosop pe care să îl folosiți doar voi și o linguriță de ulei de cocos.
- Primul pas este să vă umeziți foarte bine fața cu apă caldă (puteți să țineți prosopul sub jetul de apă și apoi să îl întindeți pe față).
- Puneți uleiul în palme, frecându-le ușor între ele și apoi aplicați-l pe față. Mișcările trebuie să fie circulare și ascendente, ferind zona ochilor.
- Masați foarte bine gâtul și decolteul, iar dacă aveți rimel pe gene, umeziți o dischetă și aplicați pe ea puțin ulei de cocos, după care vă ștergeți ușor și zona ochilor. Vă garantez că se îndepărtează și rimelul și fondul de ten sau pudra.
- Apoi, cu prosopul umezit în apă caldă, începeți să ștergeți foarte bine fața, până nu mai simțiți ulei pe ten.
Și asta a fost tot.
Bineînțeles urmează tonicul și crema hidratantă.
Aceasta a fost doar o metodă simplă de curățare a tenului. Dar mai am și o altă metodă pe care am să v-o prezint într-un viitor articol.
Până atunci, îngrijiți-vă cât mai natural posibil!
Cu drag,
Sibel