De Crăciun...fii tu! - Beauty of Life

De Crăciun…fii tu!

by Ana Musat

În fiecare an, de sărbători, curge cu sms-uri și mail-uri cu tot felul de urări de sănătate, pace în suflet, bucurie și timp petrecut alături de cei dragi. Oare doar de Crăciun și de Paște trebuie să fii bun, să îți ajuți aproapele și să îți apreciezi familia?

În aceste perioade cresc semnificativ cumpărăturile făcute, cadourile și donațiile către diverse campanii caritabile. Dar de ce să nu facem mici cadouri celor dragi pe tot parcursul anului? De ce să nu donăm periodic bani, produse sau chiar timpul nostru?

Aceasta este una din rezoluțiile mele pentru 2013, să tratez minim o zi, sau chiar weekend, pe lună ca pe o sărbătoare în care să fac mici cadouri, să petrec timpul cu familia mea și să mă duc la o casă de copii sau de bătrâni cu alimente sau alte produse utile, să fac mai mult voluntariat și gesturi frumoase.

În același ”spirit al Crăciunului” am strâns, alături de câțiva prieteni, bani pentru a cumpăra dulciuri, alimente și diverse produse de igienă pentru casa de copii „The Doors” care găzduiește 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 20 de ani. Eu m-am îndrăgostit pur și simplu de acest loc și de acești copii incredibil de normali, bine îngrijiți și deștepți. Te-ai gândi că dacă provin din familii sărace, de delicvenți și au fost agresați într-un fel sau altul, înseamnă că sunt sălbatici, timizi și reci. Dar nu este deloc așa, ei trăiesc ca într-o familie mare și frumoasă, toți copiii sunt integrați în sistemul public de învățământ, iar acasă își fac temele, fac treburi casnice (mâncare la animale, curățenie etc.), au diverse activități de dezvoltare și recreere.

The Doors

Au nevoie în primul rând de mâncare, la capitolul acesta stau mai prost, haine și jucării au multe și tot mai primesc. Este nevoie și de cărți, materiale didactice, caiete, pixuri etc. Dar în primul rând au nevoie de afecțiune, la fel ca oricine dintr-o casă de copii sau de bătrâni, zic eu. Au nevoie să vadă că mai revii la ei să-i vezi, să te joci cu ei, să vorbești cu ei și să le arăți afecțiunea. Chiar merită să faci un astfel de gest, sunt niște suflete curate iar bucuria lor cu siguranță te va face și pe tine mai fericit.

Așa că eu vă doresc de Sărbători să vă bucurați cu adevărat de timpul petrecut cu cei dragi, să vă puneți ordine în viață, e perioada rezoluțiilor și de ea depinde mare parte din succesul anului 2013. Să realizați ce este cu adevărat important pentru voi, să analizați anul care a trecut, ce greșeli ați făcut și cum l-ați fi făcut mai bun. Și nu în ultimul rând să vă setați pentru 2013 obiective realizabile, pe care să le împărțiți în pași mai mici. De exemplu, vreau să învăț limba germană, așa că îmi voi cumpăra un manual și voi lucra 2 ore pe săptămână iar duminică seară voi urmări un film în limba germană, sau orice altă activitate credeți că v-ar ajuta. Mereu am fost o fană a jurnalelor de genul acesta, ajută foarte mult la realizarea obiectivelor, vă ajută la organizarea timpului și eficientizarea activităților. Plus că la sfârșitul anului puteți vedea cât de multe ați realizat și că progresați de la an la an.

Vă doresc un 2013 plin de activități, proiecte de succes, prieteni și hobby-uri noi, în care să fiți mai buni, mai sănătoși și mai fericiți!

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy