De ce iubesc România? - Beauty of Life

De ce iubesc România?

by Ana Musat

De câțiva ani este un mare trend să se vorbească de rău România, țara în care singuri alegem să trăim. Aud mulți oameni care spun că România este o țară jegoasă, aproape la fel de mulți văd aruncând gunoaie pe geam, pe stradă sau pe șosele.

Cunosc oameni care spun că în țara asta se fură, dar ei nu-și plătesc taxele sau amenzile. Că fondurile europene se obțin prin pile sau șpagă, dar nu au încercat vreodată să scrie un proiect de finanțare sau măcar să se intereseze ce anume trebuie să facă pentru a profita de ele, e mult mai ușor să dai vina pe sistem. Chiar cunosc persoane care au obținut fonduri pe bune, cu proiecte scrise bine, cu idei inovative și multă muncă.

Tot aud oameni care spun că sistemul educațional este la pământ, dar bibliotecile și librăriile sunt goale, la fel sălile de curs. Internetul este plin de proiecte și licențe plagiate și se tot așteaptă de la profesori să le bage ceva interesant pe gât aceiași profesori care sunt ignorați la cursuri sau chiar înjurați și luați în râs.

Asumă-ți o dată pentru totdeauna responsabilitatea pentru ceea ce faci, realizează că ești singurul responsabil pentru viața pe care o ai. Dacă vrei educație, ai oricând acces la informații extrem de utile, te  poți implica în activități extrașcolare, poți vorbi cu profesorii să-ți mai dea câte un sfat, să te ajute. În ciuda a ceea ce se spune, mai toți profesorii sunt deschiși și bucuroși să-ți răspundă la întrebări.

Trăiești în România pe care vrei să o vezi! Nu înțeleg cum te ajută pesimismul și faptul că îi blamezi pe toți cei din jurul tău.

Off…câte sunt de spus pe tema asta, dar cred că este mai important să FACI decât să ZICI, așa că fac pe această cale un apel la toți românii din România să-și facă singuri o favoare și să mai închidă televizoarele și ziarele de cancan, să citească mai mult presa de calitate, să încerce lucrurile pe care vor să le facă, nu să își spună din prima că nu se poate în România.

ORICE se poate dacă VREI…și asta oriunde în lume. Și cel mai important, nu mai vorbiți de rău România, chiar nu faceți un nimănui un bine, de aia avem o imagine proastă, pentru că noi ne denigrăm în loc să demonstrăm că suntem frumoși, inteligenți, muncitori și cu bun simț.

România mea este frumoasă, are peisaje geniale, mâncare bună, tradiții superbe, oameni de viață, deștepti și frumoși, prieteni buni și sufletiști care știu cum să se distreze, oportunități extraordinareetc. Tocmai pentru că abia începem să ne dezvoltăm și să ajungem la standarde mondiale și sunt fericită cu viața pe care o am, indiferent că este aici sau va fi în alt colț al lumii.

Orice loc este frumos, vorba aia „Omul sfințește locul”.

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy