fbpx

Cuvinte – prima aplicație de exerciții de logopedie din România

Compania de software Indyvision, împreună cu Mihaela Izina, psiholog logoped, tocmai au lansat aplicația Cuvinte dedicată atât copiilor, cât și adulților care necesită tratament logopedic.

Aplicația le permite acestora să poată practica de acasă diverse exerciții de antrenare a auzului și se dorește a fi un sprijin important în special pentru copiii cu implant cohlear, aflați în fazele inițiale ale refacerii. 

Cuvinte este un joc pentru dezvoltarea atenției și ascultării, iar jocul este destinat în special persoanelor cu deficiențe de auz, care beneficiază de implant cohlear sau sunt purtătoare de proteze auditive, dar și persoanelor care vor să se relaxeze sau să își exerseze atenția auditivă.

Cum funcționează

Aplicația “Cuvinte” constă în ascultarea unor cuvinte alcătuite din una sau mai multe silabe, în funcție de nivel, pe care utilizatorii trebuie să le scrie corect. Fiecare cuvânt ghicit aduce un punctaj jucătorului, dar și diverse bonusuri pentru a menține interesul la un nivel ridicat.

Există și o secțiune care urmărește evoluția jucătorului sub forma unor statistici relevante, printre care dificultatea cuvintelor, numărul de runde jucate, greșeli sau timpul de rezolvare.

Este un joc simplu și distractiv care oferă atât amuzament, cât și exercițiu. Poate fi jucat de copiii peste 5 ani care cunosc literele sau se află în proces de învățare. Persoanele cu implant cohlear sau proteze auditive pot folosi acest joc pentru a-și exersa auzul și în afara cabinetelor de logopedie, lucru care îi va ajuta în dezvoltarea ascultării și a recunoașterii cuvintelor.

Acest joc vine ca un produs complementar terapiilor logopedice, fără a le înlocui însă pe acestea. A fost creat special pentru a putea fi folosit fără ajutorul unui specialist, doar cu un telefon sau o tabletă.

Aplicația oferă un set gratuit de aproximativ 100 de exerciții, opțional putând fi cumpărate și pachete adiționale cu mai multe exerciții. Poate fi descărcată gratuit pentru Android din Google Play, în curând urmând să fie disponibilă și pentru IOS.

Dezvoltatorii aplicației au în plan să lanseze și o versiune mai amplă, cu exerciții mai complexe. În plus, au în vedere și alte aplicații ce pot fi folosite în zona medicală.

Dacă doriți să contribuiți cu sponsorizări sau să vă alăturați unor proiecte care au ca scop principal îmbunătățirea calității vieții, puteți trimite un e-mail la indysvision@gmail.com

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *