fbpx

Cum să ai un an minunat fără rezoluții

by Anna Musat

Am fost cea mai mare împătimită a rezoluțiilor de an nou, de obicei, mai mult sau mai puțin cam aceleași.

Evident că, la final de an, mă simțeam mereu dezamăgită că nu am realizat tot ce mi-am propus, deși realizasem altele și avusesem un an bun, cu experiențe frumoase.

Anul acesta m-am ”vindecat” de liste de obiective de început de an, după ce am avut un sfârșit de 2015 peste așteptări, în care am realizat inclusiv ce nu-mi propusesem.

Asta pentru că pur și simplu am avut o perioadă în care nu mi-am mai propus nimic, obosisem să îmi setez aceleași obiective.

Am ajuns la concluzia că nu realizam tot ce îmi doream pentru că deveniseră lucruri pe care ”trebuia” să le fac, nu pe care mi le doream sau care îmi făceau plăcere.

Ca lecție din 2015, am decis ca singurele rezoluții în 2016 să fie:

1. Să mă trezesc în fiecare dimineață fericită și cu mult entuziasm pentru că am o nouă șansă să fac ce îmi place.

2. Să fiu mai spontană, să spun da mai des și să uit de reguli și ”ce ar trebui să fac”.

3. Să renunț la ego și orice fel de mască, să cunosc cu adevărat oameni și locuri noi, să nu mai judec și să fac strict ce îmi face plăcere, fără să mă intereseze părerea altora.

Cu aceste 3 lucruri simple cred că este imposibil să nu trăiești fiecare zi cu fericire și să nu îți iasă toate.

De multe ori nici nu știm foarte bine ce ne dorim, ne punem pe foaie doar ce ar da bine, ce ar vrea și alții sau ce credem noi că înseamnă succesul sau fericirea. 

Așa că sfatul meu pentru acest an este să te gândești înainte de toate la cum vrei să te simți, nu la ce obiective vrei să bifezi.

rezolutii

Bucură-te de fiecare zi cu tot ce oferă, pune pasiune și dragoste în tot ceea ce faci, indiferent că este vorba de muncă, sport sau gătit și deschide ochii – privește în jur la lucrurile frumoase, la greutățile altora, la povești, oameni și experiențe noi.

Dacă te compari, mereu vei fi mai sus decât cineva și mai jos decât altcineva, așa că trăiește după propriile reguli și după placul inimii. La sfârșitul vieții doar ție va trebui să-ți dai socoteala, nu părinților, nu vecinilor sau colegilor.

Îți doresc un 2016 exact asa cum îți dorești și dacă ai descoperit și tu rezoluții care să te facă mai fericit, te rog să lași un comentariu.

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy