fbpx

Cum să ai mai multă încredere în tine

by Anna Musat

Primul pas este să îți identifici punctele slabe și să conștientizezi ce nesiguranțe ai. Până și cea mai încrezătoare persoană pe care o știi, mai mult ca sigur are o lipsă de încredere în sine pe cel puțin un plan. Este natural.

incredere in tine

Problema este cum să faci să nu îți afecteze stilul de viață. Să nu ajungi să nu te mai bucuri de toate lucrurile pe care le experimentezi cu gândul că nu ești suficient de bun, suficient de frumos sau deștept.

Dacă înainte era mai simplu să te intereseze mai mult de viața ta decât a vecinului, astăzi, cu viețile tuturor expuse pe Facebook sau Instagram, devine din ce în ce mai greu să fii recunoscător pentru tot ce ai, fără să te uiți la realizările celor din jur.

Cum ajungi să ai încredere în tine și să îți trăiești viața la capacitate maximă?

1. Conștientizează ce nesiguranțe ai și de unde au pornit. Deși multă lume nu este obișnuită cu scrisul și îl asociază cu oracolele din copilărie, ajută foarte mult să îți așterni gândurile pe hârtie. Scrie toate lucrurile care te nemulțumesc la tine și dezvoltă-le. Gândește-te dacă sunt întemeiate sau doar lucruri pe care ți le repeți inconștient și nefondat.

Dacă nu sunt adevărate, treci peste ele. Dacă într-adevăr ai un punct slab, acceptă-l și notează-ți câteva acțiuni concrete pentru a-l îmbunătăți.

2. Nevoia de validare. Dacă te aștepți mereu la apreciere din partea celorlalți, oprește-te. Doar tu poți decide dacă ceva te face fericit sau nu. Dacă ceva nu te împlinește, nu o să te ajute cu nimic că ceilalți te văd o persoană realizată și fericită. La fel cum, dacă te simți foarte fericit cu ceea ce ești și faci, nu o să te intereseze ce părere au alții.

Așa că încetează să îți raportezi fericirea la ce spun alții și trăiește doar pentru a te mulțumi pe tine. Eventual, redu timpul petrecut în social media și alege mai degrabă să trăiești fiecare moment pe deplin.

3. Lipsa de încredere. Cu toții avem o lipsă de încredere pe un plan sau altul, nu trebuie să te desconsideri din cauza asta, Înainte de orice lucru pe care îl faci, gândește-te la care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla și pregătește-ți un plan de acțiune.

Îndrăznește mai mult, asumă-ți riscuri și luptă pentru ce îți dorești. Te asigur că mereu o să găsești o soluție care să te scoată din încurcătură!

Și până la urmă, ce preferi? Să duci o viață simplă, în care nu îndrăznești să ieși din zona de confort? Sau o viață interesantă, intensă, în care ai eșecuri și probleme, dar și realizări extraordinare și sentimente intense?

Pe scurt, ce te poate ajuta să ai mai multă încredere în sine:

  • Nu mai lăsa acțiunile trecute să îți influențeze lucrurile pe care le poți face acum. Ai învățat din greșeli și cu siguranță te vei descurca din ce în ce mai bine la orice.
  • Nu te mai compara cu alții. Gândește-te doar la ce îți dorești pentru tine, nu la cum arată din afară, și acționează după placul inimii.
  • Scrie cât mai des ce îți dorești să realizezi, care ar pașii și ce obstacole ai de depășit. Te va ajuta să te concentrezi mai bine la ce îți dorești să obții și să elimini fricile și nesiguranțele.

Acestea sunt lucrurile care au funcționat pentru mine. Nu o să dezvolt foarte mult pentru că teoria, studiile cercetătorilor britanici și multe alte informații se găsesc deja în multe locuri.

Dacă te concentrezi foarte mult pe citit cărți și articole, nu faci decât să amâni și să rămâi în zona de confort.

Așa că îndrăznește, fă mai multe lucruri, cu riscul de a face și prostii, nu mai amâna și ai încredere că pur și simplu ceva bun va ieși din orice poveste, indiferent că realizezi ceva sau doar înveți.

Suntem în viață ca să trăim intens și să experimentăm, nu doar să visăm cu ochii deschiși și să așteptăm să prindem încredere.

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy