fbpx

Ce doresc să se întâmple în 2014

by Anna Musat

Dacă până acum îmi setam obiective de început de an doar pentru mine, anul acesta mi-aș dori să se întâmple mai multe lucruri bune și în jurul meu. Pentru îndeplinirea acestor ”obiective” (mai degrabă dorințe :)), doresc să contribui pe cât posibil prin implicarea în diverse proiecte și acțiuni sociale, dar și prin promovarea lucrurilor pozitive din România.

1. Mai multă curățenie în locurile publice. Deja văd progrese în acest sens, mi se pare mai curat pe străzi și în multe locuri publice, din ce în ce mai multă lume reciclează, plantează copaci și economisesc apă și energie.

2. Mai mulți oameni sănătoși. Încă nu-mi vine să cred că topurile mondiale sau europene, în ceea ce privește sănătatea, ne clasează pe locuri codașe. Suntem printre primii din lume la boli cardiovasculare și probleme cardiace, an de an crește procentajul oamenilor supraponderali și obezi și se înregistrează tot mai multe cazuri de cancer. Din păcate, exemplele pot continua. Aici ar trebui să se investească mult în programe de informare și educare în ceea ce privește un stil de viață sănătos, în popularizarea sportului printre oameni de toate vârstele și conștientizarea importanței controlului medical regulat. Nu mai zic că ar trebui și legi drastice în ceea ce privește alimentele cu potențial cancerigen, lanțurile de alimente fast-food etc.

3. Creșterea calității informațiilor din presa românească. Ideal ar fi falimentul tabloidelor din România și închiderea site-urilor de cancan :). Există multe site-uri de calitate (cam în orice domeniu), reviste și ziare, important este ca acestea să devină populare și să crească. Pentru a putea crește, este foarte important ca noi să le cumpărăm și să le recomandăm mai departe, dar mai ales să renunțăm să mai cumpărăm/citim publicații de o calitate îndoielnică.

Acestea sunt, din punctul meu de vedere, cele mai importante lucruri de îmbunătățit în 2o14 și doresc să fac din acest blog un loc în care să promovez lucrurile pozitive și calitative din România și să public informații utile despre ce reprezintă un stil de viață sănătos. Pentru a vedea rezultate, este importantă implicarea cât mai multor persoane în acțiuni de responsabilizare și educare sau măcar promovarea lor. Crede-mă că proiecte frumoase există, multe chiar, însă prea puțină lume se implică, cu timp sau financiar și multe dintre ele nu-și ating scopurile propuse.

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy