BuzzCamp susține studenții la început de drum și online - Beauty of Life

BuzzCamp susține studenții la început de drum și online

by Ana Musat
eveniment buzzcamp studeni

Cred că fiecare persoană are cel puțin un proiect care i-a marcat viața profesională și la care revine mereu cu gândul atunci când nu mai știe încotro s-o ia și de unde sau pentru ce a început ceva.

Pentru mine acest proiect este BuzzCamp,  eveniment la care am participat pentru prima dată prin 2010, pe când eram studentă. Mi-a plăcut atât de mult încât am dat follow, subscribe și ce mai era pe atunci pe toate canalele, cât să nu cumva să ratez următoarea ediție. Știam că se întâmplă de 2 ori pe an.

Următorul eveniment mi-a plăcut și mai mult, așa că am vrut să fiu voluntară, să mă implic în organizare, să aflu mai multe. Zis și făcut, la a 3-a ediție eram voluntar, la registration desk. Am ajutat cu ce am putut și m-am bucurat mai mult de eveniment.

După ce am discutat mai multe cu Anca, directorul general Inspire Group, compania organizatoare, mi-a fost clar că a devenit primul loc de muncă pe care mi-l doream cu adevărat. Până atunci avusesem doar joburi temporare și proiecte punctuale, multe, dar nimic nu mă atrăgea cu adevărat.

Acum, la aproape 10 ani distanță, pot spune cu mândrie că intuiția nu m-a înșelat deloc. Este și acum proiectul și jobul la care mă gândesc mereu cu drag, de unde am învățat multe și care m-a format în destul de mare măsură ca om de marketing și creație, dar mi-a păstrat totuși latura visătoare. 🙂

Anul acesta revin la BuzzCamp cu mare bucurie, nu ca participant, nu voluntară sau angajată, ci cu logo-urile proiectelor în care sunt implicată în prezent pe afiș. Simt că sunt copilul care se întoarce acasă cu diploma de facultate în mână.

Poate par cuvinte mari, dar eu una mă atașez foarte mult de proiecte, de oameni și de orice activitate simt că-mi influențează viața…și o să fiu toată viața așa, pentru că fiecare etapă este o oportunitate enormă să creștem ca oameni și să trăim în acord cu noi.

Sunt recunoscătoare pentru șansa pe care Anca mi-a dat-o când eram la început de drum și nu știam nimic. Sunt recunoscătoare pentru toate proiectele frumoase în care am fost implicată și în care mi-am pus amprenta cât de puțin.

Beauty of Life este un proiect continuat din fostul BuzzCamp (site-ul) și CSRevolution, un alt proiect Inspire Group care mi-a fost foarte drag, așa că pot să îl ”dedic” acelei perioade.

Pot spune că este o ediție aniversară, în care să îmi celebrez atât acest site în care am pus mult suflet, cât și BuzzCamp – acolo unde a început totul.

Pentru că au trecut ceva ani și s-au schimbat multe, am luat-o la întrebări pe Anca, să descopăr ce este nou, ce se mai întâmplă la BuzzCamp și mai ales ce este schimbat la generația ”nouă”, studenții de acum, profesioniștii de mâine, care vor îmbunătăți cât pot ei de mult lumea în care vom trăi peste câțiva ani.

Pentru că au trecut ceva ani și s-au schimbat multe, am luat-o la întrebări pe Anca, să descopăr ce este nou, ce se mai întâmplă la BuzzCamp și mai ales ce este schimbat la generația ”nouă”, studenții de acum, profesioniștii de mâine, care vor îmbunătăți cât pot ei de mult lumea în care vom trăi peste câțiva ani.

Cum s-a dezvoltat BuzzCamp de-a lungul anului și ce oferă nou această ediție? 

Povestea începe acum 12 ani. 12 ani de BuzzCamp. 12 ani în care acest eveniment a pus câte o cărămidă în cariera fiecărui participant. 12 ani în care ne-au călcat pragul mii de tineri și ne-au oferit încredere zeci de companii care și-au dorit să pună umărul în dezvoltarea lor. 

Călătoria a început în București, azi organizăm evenimentul în peste 10 orașe universitare din țară: Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova, Constanța, Târgu Mureș, Alba Iulia, Baia Mare și continuăm extinderea. Ne dorim să ajungem în cât mai multe locații și să cunoaștem cât mai mulți tineri implicați și creativi. 

Ca în fiecare ediție avem alături de noi speakeri din companii de top, traineri, actori și vedete care își doresc să le vorbească participanților din experiența lor profesionalp, cum au reușit ei să își depășească limitele și să aibă cariera pe care și-au dorit-o. Despre asta este fiecare ediție de BuzzCamp. 

Ce oportunități oferă BuzzCamp tinerilor și cu ce îi ajută participarea? Dar companiilor? 

BuzzCamp este locul perfect în care poți găsi oportunități de carieră, dar și tool-uri care să te ajute să găsești un echilibru între viața personală și profesională.

Mediul prietenos oferă posibilitatea unei interacțiuni frumoase între companiile participante și tinerii profesioniști. Este locul în care se leagă prietenii, cunoști oameni de la care ai ce învăța și de ce nu, ai ocazia să pleci acasă cu jobul mult dorit și cu multă energie pozitivă.

Partenerii noștri au posibilitatea de a intra în legătură cu cei 5 – 10% dintre studenții dornici de afirmare, care într-adevăr își doresc să investească în ei și în dezvoltarea lor. Pe lângă conferința debate la care participă, au la dispoziție 90 minute și un spațiu dedicat unde pot organiza un workshop interactiv împreună cu participanții targetați pe profilul dorit de ei.

De-a lungul timpulul în cadrul sesiunilor “s-au rezolvat” în timp real situații din companie și s-au recrutat colegi noi “pe loc”. Sună bine, nu-i așa? 🙂

Cum ați readaptat conceptul evenimentului la contextul actual?

Structura evenimentului rămâne aceeași, doar că totul se va desfășura în mediul online, atât conferințele, cât și workshop-urile.

Ediția aceasta de BuzzCamp va fi despre curaj și perseverență, despre faptul că toate au un nou început și trebuie cumva să ne adaptăm la noua normalitate.

eveniment buzzcamp studeni

Din interacțiunea pe care o ai constant cu tinerii, cum crezi că s-au schimbat generațiile, cum ți se par studenții de astăzi? 🙂 

Primesc des această întrebare. 🙂 Trăim în secolul XXI, anul 2020. Totul se schimbă atât de repede, inclusiv generațiile.

În 2008 era o sete și o foame de informație, nu existau atât de multe evenimente. Îmi amintesc prima ediție a evenimentului BuzzCamp, sălile conferințelor erau neîncăpătoare și aici vorbim de câteva sute.

Azi totul este diferit. Avem acces la informații mult mai ușor, social media este la putere, iar evenimente din ce în ce mai multe pe piață. Trebuie să fii mereu în gardă și să gândești proiecte care să atraga tinerii.

Creativitatea joacă un rol important în 2020. 

Poate suna ciudat, dar uneori mi-e dor de vremurile trecute. De pix, hârtie și de mirosul cărților. 

Aștept cu nerăbdare să văd ce “ne rezervă” viitoarele generații. De la fiecare am avut câte ceva de învățat și le mulțumesc pentru fiecare experiență.

Dar pandemia ce schimbări aduce în recrutarea de tinere talente și inițiativele de acest gen?

În această perioadă toate activitățile se desfășoară în mediul online (școală, facultate, birou). Unii dintre ei au ales și varianta hibrid, dar după cum evoluează lucrurile se pare că ne îndreptăm încet și sigur către varianta 100% online.

Din punctul meu de vedere este greu din cauza faptului că socializam din ce în ce mai puțin, am devenit cu toții anxioși și ne întrebăm în fiecare zi oare cum va fi ziua de mâine?

Sper să reușim să ne reinventăm și să trecem cu capul sus peste toate aceste provocări. Uniți sunt sigură că vom reusi! 

Sunt companii care au ales să stea în umbră toamna aceasta, să observe și să își construiască o altă strategie. Alții au ales să investească în continuare și să se implice în evenimentele de recrutare (chiar și online) și să ajute tinerii să își găsească jobul potrivit pentru ei. Îi admir că în ciuda contextului actual, au reușit să rămână pe poziții și să își continue planul stabilit pentru acest an. 

Chiar dacă este extrem de dificil, voi continua seria evenimentelor gândite la începutul anului și voi ajuta tinerii prin intermediul acestora să își găsească jobul pe care și-l doresc. Voi fi aici să îi susțin și să îi ghidez.

Pentru companii, pe lângă binecunoscutul eveniment BuzzCamp, organizăm proiecte custom care să vină în ajutorul lor și să rezolve problemele pe care le întâmpină în recrutare.

Ce alte proiecte mai dezvoltați anul acesta? Ce este important pentru voi și ce așteptări aveți pentru 2020? 

BuzzCamp este cel mai mare eveniment al nostru, dar am gândit și alte proiecte astfel încât să fim în legătură cu tinerii pe tot parcursul anului.

În principal dezvoltăm proiecte de employer branding și recrutare, de tip Open Doors la sediul companiilor, șezători în hub-uri, cafenele sau pub-uri, roadshow-uri în facultăți, astfel încât partenerii să interacționeze cu cât mai mulți studenți. Bineînțeles, organizăm și evenimente custom pe care le gândim împreună cu clienții noștri.

buzzcamp beauty of life

Anul 2020 îmi doresc să fie un an blând pentru noi, dar cel mai mult m-aș bucura să se vadă ceva în urma noastră, să simțim că într-adevăr am ajutat și am adus plus valoare în piață.

Se pot implica tinerii cumva pe partea de voluntariat sau practică, pentru a-și dezvolta abilitățile? Ce le recomanzi pentru a crește mai frumos atât profesional, cât și personal? 

Cu mare drag ofer stagii de practică pe diferite poziții (HR, marketing, sales, PR, project management). Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună! 🙂

Persoanele care doresc, îmi pot scrie pe mail și discutăm cu drag,

Îi sfătuiesc pe tineri să aibă încredere în ei, să îndrăznească să viseze și să lupte pentru ceea ce își doresc. 

Tot ceea ce ni se întâmplă în viață, se întamplă cu un scop. De la fiecare om pe care îl întâlnim avem ceva de învățat. Fiecare experiență, zâmbet sau lacrimă ne va ajuta să fim mai buni și să construim o lume mai bună.

Așadar, implicați-vă, fiți buni, dăruiți, învătați și fiți responsabili!

Vă aștept la BuzzCamp în număr cât mai mare! Ediția din această toamnă se va întinde din 29 octombrie până pe 26 noiembrie, în funcție de oraș. Mai multe detalii pe site-ul BuzzCamp.ro!

În incheiere, vă sfătuiesc să rămânem cu toții pozitivi, să ne gândim că pentru toate provocările există soluții și să avem curajul să mergem mai departe orice s-ar întâmpla.

Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să construiesc BuzzCamp în ultimii 12 ani. Chiar dacă mulți nu mai faceți parte din echipă, sunt mândră că am lucrat cu fiecare dintre voi. 

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy