fbpx

Binele din rău…

Chiar ți-ai dori o viață în care totul să meargă bine? Să nu ai parte de nicio dezamăgire și niciun eșec?

Dacă spui asta înseamnă că încă nu ai trecut peste momentele mai puțin plăcute din viața ta sau, și mai rău, ți-ai pierdut orice speranță de mai bine.

public-domain-images-free-stock-photos-black-white-vintage-suitcase-girl-railroadtracks-walking-1

Dacă nu ai ști ce este aia o dezamăgire, nu ai ști nici ce este bucuria, împlinirea de a realiza ceva.

Dacă nu ai plânge, nu ai râde la fel de tare.

Dacă nu ai avea probleme de sănătate, nu ai aprecia starea de bine și nu ai realiza cât de minunat este corpul și câtă putere are să facă absolut orice își dorește.

Dacă nu ai mânca alimente proaste sau mediocre, nu ai putea savura o masă cu adevărat bună.

Dacă nu ai fi avut parte de dezamăgiri în dragoste, nu ai ști cum se simte iubirea adevărată.

etc.

5a5d7d6d06825b90906284be00d06a8f

Nu știu cât de mult realizezi tu, dar, în cazul meu, tot ce este mai frumos, tot ce știu mai bine și ce simt mai frumos se datorează experiențelor negative, dezamăgirilor și eșecurilor. Și mă bucur de fiecare dată când mi se întâmplă ceva ”rău”, pentru că știu că urmează ceva și mai bun și o să mă bucur mai mult de viață și de fiecare lucru care mi se întâmplă.

Acum, de exemplu, mă bucur după o săptămână de zăcut la pat. Mă bucur pentru lucruri mici, cum ar fi că pot să beau apă fără să mă doară gâtul sau că am pus puțin pauză la toate activitățile în care eram implicată.

După fiecare eveniment nefericit, apreciez mai mult viața, mă bucur mai mult de tot ce mi se întâmplă și tot ce văd și ar trebui să ai ochi să vezi și tu asta și în momentele grele.

Asta este toată plăcerea vieții, să le ai pe toate. Când ai parte de prea mult bine, te obișnuiești cu el și nu ți se mai pare nimic special.

Bucură-te de viața cu bune, cu rele! Toate au farmecul lor când privești în urmă și cu siguranță vei zâmbi din ce în ce mai tare.

Share this:
Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *