Asociația ”Cutia cu medicamente” - Beauty of Life

Asociația ”Cutia cu medicamente”

by Ana Musat
cutia cu medicamente

Denumire: 

Cutia cu medicamente

Rețele sociale: 

Pagina de Facebook

Instagram

Despre: 

Cutia cu medicamente a luat fiinţă în urmă cu 3 ani. Este un copil special, pe care echipa îl crește cu multă dăruire și iubire. Cu atenție și dedicare.
Menirea Cutiei este să ridice povara găsirii tratamentelor pentru cei mici și bolnăviori de pe umerii părinților deja prea greu încercați.

”Cutia” luptă nebosită, alături de medici, să ofere gratuit sănătate copiilor și liniște părinților. Iar acel ”Mulțumesc!” de la final, atunci când puiul pleacă acasă sănătos, este cea mai de preț recompensă!

Proiecte de succes: 

Fiecare proiect este conceput din suflet, cu multă dragoste pentru copii. Nu suntem experți în marketing, însă punem foarte mult suflet în ceea ce facem. Încercăm mereu să învățăm copiii sănătoși să fie alături de cei bolnăviori, sădind, un pic câte un pic, empatia în emoțiile lor. 

Un altfel de colind – un eveniment pe care l-am organizat cu multă emoție. Un concert al oamenilor sănătoși, în curtea spitalului Marie Curie, în data de 23.12.2020, menit să arate celor care nu vor sta lângă bradul de Crăciun de acasă, că nu sunt singuri. 

Peste 200 de oameni s-au adunat în curtea spitalului și au cântat, la unison, pentru cei mici internați pe perioada Sărbătorilor. 

Prima Mea Fapta Buna – o superbă campanie dedicată exclusiv celor mici, în cadrul căreia echipa Cutia cu Medicamente a vizitat școlile și grădinițele din București, dându-le celor mici ocazia să doneze, alături de părinți, lucruri necesare puilor internați în spitale. A fost, poate, cea mai frumoasă campanie a noastră și nu știu cât au învățat cei mici de la noi, însă știm sigur cât am învățat noi de la ei. 

Acestea sunt doar 2 din zecile de campanii. Din păcate, această perioada de restricții ne împiedică să organizam astfel de evenimente, însă noi abia așteptăm să fim alături de copii din nou. 

Campanii derulate în prezent: 

În prezent ne axăm foarte mult pe strângerile de fonduri fără de care activitatea noastră nu ar putea continua. Este vital ca noi să avem fonduri permanent pentru a putea răspunde „Prezent!”, la orice oră, oricărui părinte sau oricărei secții de spital.

Problema nu a fost niciodată în cât timp ajung medicamentele, ci în cât timp strângem banii necesari. Pentru asta am demarat campania „Unim Sporturi-Salvam Vieti”, în cadrul căreia, cu ajutorul sportivilor de performanţă ai României, încercăm să ne asigurăm că avem cât de cât fonduri.

Fiecare sportiv a donat Cutiei un obiect personal, de mare însemnătate, pe care noi îl transformăm în bani, prin organizarea licitațiilor online.

Echipa: 

Sunt 7 oameni în „celula de criză” , nucleul asociației😊. Printre noi avem medici, asistente, farmaciști, ofițeri bancari, contabili, antreprenori. Suntem toți tineri, dornici de noi experiențe și de schimbare.

Toți ne punem resursele la bătaie, fie că este vorba de timp, cunoștințe, locuri, mașini, etc.

Însă, trebuie neapărat mentionați și restul oamenilor care se implică ori de câte ori se identifică cu un caz sau cu o campanie. Am avut de-a lungul campaniilor experiențe extraordinare cu oameni de la care te așteptai cel mai puțin.

Cum se pot implica cei din jur: 

Oh, există atât de multe moduri în care te poți implica de la distanță, mai ales acum când majoritatea activităților se fac online. 

Eu am un țel și anume să fac această asociație să conteze. Să fie prima opțiune a tuturor părinților atunci când întâmpină o astfel de problemă. Să ajungem la stadiul în care părintele să știe că ne poate suna oricând și noi îl vom ajuta. 

Însă, pentru a ajunge în acest stadiu este nevoie de foarte mulți oameni, care să simtă că ceea ce fac contează și să își dorească să ajute. 

Ne pot ajuta cu marketingul – de exemplu. Pe care noi nu îl știm…

Ne pot ajuta cu comenzile – cărora de multe ori nu le facem față;

Ne pot ajuta cu idei de strângeri de fonduri și derularea acestor strângeri de fonduri, care, nu de puține ori, s-au dovedit a fi o provocare. 

Contabili care pot discuta cu firmele pe care le au în portofoliu și le pot convinge să doneze cei 20% din impozit. 

Marile companii care pot lansa provocări în departamentele existente. 

Însă, cheia acestei gen de inițiative este să intri măcar odată într-o secție din cele pe care ajutăm.

Obiective 2020:

Majoritatea obiectivelor pentru 2020 le-am atins, ne-am implicat activ în lipsa Euthyroxului și a medicamentelor pentru diabet, am răspuns fiecărui strigăt de ajutor al spitalelor de pediatrie, însă avem în vedere unul mare, care, probabil, se va întinde pe mai mulți ani şi pentru care vom avea nevoie de extrem de mult ajutor și susținere. 

Încă nu spunem despre ce este vorba, suntem la stadiu de documentare, dar este un ideal pe care aș vrea să îl vedem concretizat.

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy