fbpx

5AM – secretul productivității și al succesului?

Te întrebi cum reușesc unii oameni să facă atât de multe lucruri? Tot 24 de ore are ziua și pentru ei, deci care este secretul?

Mulți dintre ei se trezesc foarte devreme, iar unii dintre cei mai de succes oameni din lume se trezesc chiar de la 5AM. Astfel, se trezesc mai energici, mai productivi și au mai mult timp să își planifice activitățile cele mai importante pentru ei.

Ce beneficii îți aduce trezitul la 5AM

Expertul trezitului la 5AM de la noi este Dan Luca, inițiatorul 5AM Club, așa că mi-am permis să folosesc câteva informații prezentate de el pentru a enumera, pe scurt, avantajele acestui stil de viață. Restul poți descoperi mai pe larg pe site-ul lui sau chiar să ceri o invitație pentru a intra în clubul 5AM

Având în vedere că timpul este același pentru toată lumea, este clar că cei care spun că nu au timp fie nu își prioritizează bine obiectivele, fie sunt pur și simplu leneși sau se lasă distrași de alte activități.

Mai jos, diferența majoră dintre oamenii fericiți și cei nefericiți, așa cum este expusă de Dan.

Cauza nefericirii multor oameni

nefericiti 5AM

Cum își folosesc timpul oamenii fericiți

fericiti 5AM

De unde începi?

În primul rând este foarte important să știi ce îți dorești cu adevărat, să îți faci o listă de obiective importante pentru tine. Concentrează-te să le identifici pe cele care îți aduc ție personal valoare, nu ce ar arăta bine pentru alții. Degeaba cei din jur te invidiază și te consideră de succes, dacă tu nu ești mulțumit de viața ta.

Câteva obiceiuri care aduc valoare:

  • O alimentație sănătoasă și, în special, un mic dejun hrănitor. Câteva opțiuni nutritive: omletă cu legume, lapte cu cereale, fructe cu iaurt, smoothie-uri, hummus sau pateuri de legume cu pâine integrală, legume proaspete.
  • Sport. Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală, bazin sau alergat, începe să faci măcar câteva exerciții ușoare 10-20 de minute dimineața: streching, yoga, abdomene, genoflexiuni, sărit coarda etc.
  • Hidratare. Corpul nostru este compus majoritar din apă, așa că bea cât mai multă, inclusiv ceaiuri sau sucuri naturale de fructe și legume.
  • Stabilește-ți prioritățile clare pentru fiecare zi și încearcă să duci fiecare activitate până la capăt, fără să te întrerupi.
  • Dormi suficient. Ideal ar fi să te culci cât mai devreme (22.00-23.00), însă ascultă-ți corpul și oferă-i câte ore de somn are nevoie.
  • Dedică timp dezvoltării tale, chiar și 10 minute pe zi au valoare mare în timp. Citește, începe un curs, mergi la un eveniment etc.
  • Fii prezent. Bucură-te de fiecare experiență cu adevărat și conștientizez-o, urmărește-te cum respiri, savurează o masă fără Facebook sau televizor, ascultă oamenii cu care vorbești și observă lucrurile frumoase din jurul tău.

În plus, păstrează un echilibru în viața ta. Acordă timp familiei, prietenilor, dezvoltă relații și fă lucrurile pe care ți le-ai dorit mereu, nu cele pe care le definește societatea ca fiind bune.

Dacă obișuiești să-i mulțumești mereu pe alții și să te gândești mereu la cum pare din afară viața ta, îți las și un citat, pe care îl poți lipi și pe perete sau oglinda de la baie. 🙂

12832358_660525237428471_2874667122092351918_n

Mai multe informații despre programul 5AM, inclusiv câteva resurse foarte utile, găsești pe www.5am.ro sau www.5amcoaching.ro.

Dacă ai alte sugestii, întrebări sau vrei să împărtășești și altora ”secretul” tău, te rog să lași un comentariu.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *