fbpx

25 de lucruri învățate în 25 de ani

Tocmai s-a încheiat un sfert de secol, 25 de ani plini de experiențe frumoase și oameni minunați, dar nu numai.

Pot spune cu mâna pe inimă că cea mai recunoscătoare sunt pentru evenimentele neplăcute și lucrurile urâte cu care m-am întâlnit. Din ele am învățat, ele m-au format și m-au ajutat să devin mai fericită și mai echilibrată.

frumusetea vietii

Mai jos, am făcut o listă cu 25 de lucruri pe care le-am învățat și care mă ajută să văd frumusețea vieții în fiecare zi. Unele sunt foarte cunoscute, clișee sau lucruri pe care mai toată lumea le știe, în teorie, altele sunt simple citate care m-au inspirat (îmi cer scuze de engleză la unele, dar mi se pare că transmit mai multe așa).

Indiferent că le știi sau nu, probabil că nu le aplici prea des, așa că nu strică niciodată să ți le reamintești. 🙂

25 de lucruri pe care le-am învățat

1. Sometimes not getting what you want is the biggest blessing of all

2. Să nu mă compar niciodată cu alte persoane. Am descoperit suficiente persoane care păreau că duc o viață perfectă și de fapt erau date peste cap. Important este să fiu mulțumită de mine, cu ceea ce sunt, nu în raport cu alții.

3. Să nu mai iau niciodată o decizie strict legată de bani sau în care banii sunt factorul principal.

4. Să mă bazez în primul rând pe mine, fără să cer ajutorul celor din jur. Nu pentru că nu am oameni minunați în jur, ci pentru că eu știu cel mai bine de ce am nevoie și ce îmi doresc de fapt să fac.

5. Să mă gândesc mereu dacă ceea ce fac este ”de ochii lumii”, să dea bine, sau chiar asta îmi doresc. Bineînțeles, să renunț dacă realizez că o fac doar pentru o imagine anume.

6. Să nu mă gândesc la ce spun cei din jur sau ce părere au. De cele mai multe ori, de fapt, cei din jur nici nu se gândesc așa mult la noi și nu ne bârfesc pe cât credem.

7. Să nu-mi condiționez fericirea de nimic – job, o persoană, bani etc. (”o să fiu fericită când…”). Sunt fericită acum, cu ce am și ce îmi oferă viața.

8. Să nu ma limitez la un cerc de prieteni. Să cunosc mereu oameni noi, să ascult povești, să învăț.

9. Să îmi reamintesc în fiecare zi cât de recunoscătoare sunt pentru tot ce am și mi se întâmplă.

dandelion

10. Să nu mă las prinsă de viața de zi cu zi și să-mi iau timp să conștientizez ce fac, ce îmi doresc de fapt și ce gândesc.

11. Corpul este capabil de aproape orice – să îl pun la încercare ori de câte ori am ocazia.

12. Să fac orice schimbare cu pași mici și să nu-mi propun prea multe lucruri în același timp. Mereu am impresia că le pot face pe toate și mă trezesc dezamăgită că nu am realizat nici pe jumătate.

13. Everything is part of a larger plan. Rejection is actually protection.

14. Să-mi exprim sentimentele și tot ceea ce gândesc – este cel mai eliberator sentiment.

15. Să conștientizez lucrurile pe care le fac și să mă întreb constant dacă atunci când voi fi bătrână mă vor face mândră sau să-mi fie rușine cu mine.

16. Să zâmbesc tot timpul, chiar și când nu simt neapărat nevoia. Lumea are nevoie de mai multe zâmbete!

17. Să duc o viață cât mai minimalistă – să îmi cumpăr puține lucruri, să păstrez ordine și să creez spațiu în jurul meu, să folosesc 2-3 produse de îngrijire, dar de bună calitate sau chiar naturale, făcute în casă etc.

18. Să mă concentrez pe lucrurile frumoase, nu pe cele negative. Dacă mă uit în jur, majoritatea oamenilor au probleme mai grave, unii chiar cu adevărat grave.

19. Să prețuiesc sănătatea mai mult decât orice. Mai bine să previn decât să tratez, fără un corp sănătos nu poți face nimic bine.

20. Cea mai simplă schimbare pentru a mânca mai sănătos este să adaug legume la fiecare masă, măcar o legumă dacă nu o salată.

21. Apa cu lămâie pe stomacul gol chiarface minuni.

22. Să îmi apreciez prietenii și să le spun des cât de mult îi iubesc și ce calități au.

23. Să nu renunț în niciun moment la mine, să nu mă las prinsă de nimeni și de nimic.

24. Să mă joc, să mă distrez, să dau în mintea copiilor și să mă bucur de lucrurile mărunte, de energie și tinerețe. Viața nu este facută doar din obiective și scopuri mărețe.

25. Fă bine celor din jur, cât mai des, cât mai mult. Ajutându-i pe alții, te ajuți de fapt pe tine să devii o persoană mai bună, liniștită și împlinită.

Probabil sunt mai multe, însă acestea m-au inspirat și m-au modelat în ultimii ani. Viața chiar este minunată, chiar se întâmplă lucruri minunate și chiar se poate întâmpla ORICE, depinde doar de lentilele cu care privești lumea.

Atâta timp cât ai ocazia să vezi și să trăiești o viață fericita și împlinită, de ce ai alege să vezi partea negativă și să te concentrezi pe probleme și pe ce este mai rău?

De ziua mea îți doresc să ai parte de cel puțin la fel de multă fericire pe cât simt eu; un gând bun și un zâmbet frumos pe care să le împarți cu toată lumea și să acționezi în fiecare zi spre ceea ce îți aduce bucurie și împlinire.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *