fbpx

18 lucruri pe care să le faci vara aceasta

Deja intrăm în a doua jumătate a verii și, deși pare că mai este suficient timp pentru a profita de această perioadă, timpul trece foarte repede și riști să ajungi în septembrie cu gândul că vara a trecut pe lângă tine și nu ți-ai îmbogățit prea mult bagajul cu experiențe.

 

vara

Pe principiul mai bine să regreți ce ai făcut, decât ceea ce nu ai făcut, îți propun o listă cu activități de vară, care să te facă să te bucuri mai mult de viață.

Ce activități să încerci vara aceasta

1. Ia-ți o zi liberă în mijlocul săptămânii și mergi cu gașca să te răcorești la piscină. Deși ți se poate părea o misiune foarte grea, prietenii tăi te-ar putea surprinde. O astfel de zi vă va ajuta să ieșiți din rutina de la locul de muncă, să vă energizeze și să îmbunătățească relațiile de prietenie.

2. Petrece-ți un weekend în propria companie, într-un loc în care voiai demult să ajungi: vizitează locuri noi, citește o carte din scoarță în scoarță, mănâncă ceva nou, orice activitate de care să te bucuri și care să te ajute să te redescoperi și să-ți reamintești ce companie plăcută ești.

3. Încearcă o rețetă nouă și complicată sau exotică, fie că este vorba de sushi sau de o specialitate franțuzească. Pentru mai multă distracție, gătește împreună cu un prieten sau partenerul de viață.

4. Dacă simți că ai avut un ritm de viață haotic și ți-ai propus prea multe, ia o pauză și petrece-ți o zi întreagă, poate chiar două, în care să nu faci absolut nimic, să mănânci tot ce îți poftește inima, să te uiți la filme, să citești, să dormi, orice activitate îți dorești și de care îți este dor.

5. Cumpără-ți ceva ce ți-ai dorit de foarte mult timp, dar nu ai îndrăznit niciodată să porți. Apoi ieși undeva
cu noua achiziție și nu îți mai face griji legate de părerea celor din jurul tău.

6. Sună-ți un prieten vechi sau o rudă cu care nu ai mai vorbit de mulți ani și ieșiți la un suc. O astfel de întâlnire poate să te ajute să recâștigi o persoană dragă sau dimpotrivă, să realizezi că ai făcut foarte bine că ai rupt legătura și să îți dai seama cât de mult ai evoluat în ultima perioadă.

7. Organizează un cocktail party la tine acasă. Invită-ți gașca și distrați-vă împreună mixând diverse combinații de băuturi.

8. Începe o activitate pe care o amâni de mult timp: ia cursuri de dans, apucă-te de escaladă, sport, fă un curs, învață o limbă străină etc. Primul pas este să iei decizia și să treci de prima ședință, apoi, cu siguranță vei găsi măcar 3-4 ore pe săptămână pentru noua activitate.

9. Plănuiește o activitate romantică alături de persoana iubită: ieșiti la un picnic în parc, reamintiți-vă de ce vă iubiți, ce lucruri apreciați unul la celălalt și bucurați-vă de câteva ore de calitate petrecute împreună. Dacă nu ai pe nimeni momentan, poți organiza o astfel de ieșire cu cea mai bună prietenă/cel mai bun prieten.

picnic

10. Organizează o ședință foto alături de un prieten sau o prietenă. Te vei distra și îți vei îmbogăți colecția de poze, de care să îți amintești cu drag și peste ani.

11. Adoptă un stil de viață mai sănătos începând cu 3 zile în care să mănânci doar fructe și legume și să consumi cât mai multă apă și ceaiuri.

12. Fă un maraton de filme de comedie cu gașca – o zi întreagă în care să vă uitați la comedii noi, dar și filme mai vechi, care încă vă fac să râdeți cu lacrimi.

13. Cumpără-ți bilete la un concert sau festival de muzică. În perioada aceasta se organizează foarte multe și atmosfera este unică, așa că merită toți banii.

14. Dezvoltă-ți apetitul pentru cultură cu o sesiune de muzeu + teatru + operă. Indiferent dacă te pasioneză sau nu, o activitate nouă nu îți poate aduce decât beneficii.

15. Începe un jurnal în care să îți notezi tot ce experimentezi, sentimentele, trăirile, dar și gândurile amuzante și lucrurile imaginare. Te vei distra și te va ajuta să te cunoști mai bine, îți va dezvolta creativitatea, vei aprecia mai mult lucrurile frumoase de care ai parte și îți va fi util peste ani, când vei putea analiza în ce mod ai evoluat.

16. Petrece-ți o zi întreagă la SPA, iar dacă nu îți permiți adu SPA-ul la tine acasă. Fă o infuzie de aburi cu ceai de mușețel pentru ten, o mască naturală (de ex.: un gălbenuș de ou, o linguriță de miere și puțin ulei de cocos sau măsline), o mască pentru păr (de ex.: 1-2 gălbenușuri de ou, ulei de ricin și vitamina A),o baie cu spumă și ulei esențial, un masaj corporal și orice altă activitate relaxantă și benefică pentru aspectul fizic.

17. Acceptă o invitație pe care în mod normal ai refuza-o. Poate fi vorba despre o întâlnire, o activitate care nu crezi că ți-ar face plăcere etc.. Nu știi niciodată ce va ieși din ceva aparent neinteresant.

18. Reorganizează-ți locuința, fă curățenie și renunță la lucrurile pe care nu le folosești, mută mobila sau cumpără-ți câteva decorațiuni care să dea un alt aer casei. Dezordinea și o casă aglomerată reprezintă bureți energetici și pot aduce mult haos și în viață personală. Nici nu realizăm cât de mult ne afectează lucrurile mici. Fă măcar una dintre aceste schimbări și vei vedea că vei avea mai multă energie și o stare de spirit mai relaxată și optimistă.

Vara este momentul ideal să faci schimbări și să te bucuri de viață. Ziua este mai lungă, temperaturile sunt mai ridicate și atmosfera este mai relaxată.

Profită de aceste zile pentru a te simți mai bine alături de tine și pentru a gusta mai mult din plăcerile vieții. Vei avea suficient timp la toamnă pentru lucruri mai serioase.

Dacă ai și alte idei sau ai experimentat lucruri interesante vara aceasta, lasă un comentariu cu sugestiile tale.

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *