fbpx

12 obiceiuri ale persoanelor care trăiesc viața din plin

Când a fost ultima dată când ți-ai evaluat viața cu toate aspectele ei? Simți că îți trăiești viața din plin și te bucuri de fiecare experiență sau ai periodic momente în care ți-ai dori o schimbare și trăiești cu impresia că dacă ai avea X, atunci ai putea fi fericit?

traieste viata din plin

O teorie care circulă din ce în ce mai des este că poți fi tot ceea ce îți dorești chiar acum. Nu trebuie să aștepți să realizezi ceva anume, pentru că mereu acel ceva va necesita un altceva și așa mai departe.

În general, lucrurile care ne aduc mai multă împlinire nu au nicio legătură cu bunurile materiale, oricât ai avea impresia că un salariu cu multe zerouri ți-ar rezolva toate problemele și mai ales golurile sufletești.

Sunt câteva obiceiuri care îți pot aduce mai multă liniște și fericire și pe care le poți aplica chiar de astăzi.

Foarte important este, ca înainte de toate, să faci o evaluare a vieții tale – ce lucruri îți aduc fericirea și ce anume simți că te împiedică să te bucuri din plin de viață.

12 obiceiuri pentru a trăi din plin fiecare clipă

1. Acceptă orice vine în viața ta, inclusiv experiențele neplăcute. Neplăcerile vieții te ajută să apreciezi mai mult lucrurile cu adevărat importante pentru tine.

2. Trăiește-ți viața cu optimism și privește mereu partea plină a paharului. Fiecare aspect negativ, are și o latură pozitivă.

3. Renunță la rolul de victimă și asumă-ți responsabilitatea pentru tot ce ți se întâmplă și învață-ți lecția. Faptul că ai control asupra lucrurilor care ți se întâmplă, elimină senzația de neputință pe care o ai când dai vina pe alții.

4. Renunță la lucrurile și oamenii care te încarcă cu energie negativă și învață să spui nu.

5. Înconjoară-te de ordine și curățenie. O casă sau un birou dezordonat și aglomerat îți induc o stare proastă și stres.

6. Investește timp în relațiile la care ții, indiferent că este vorba de familie sau prieteni. Fă-ți cât mai des timp pentru un telefon sau o cafea.

7. Analizează-ți constant sentimentele și conștientizează ce anume îți provoacă o stare negativă sau pozitivă.

8. Pe același principiu, ascultă-ți mereu inima și fă ce simți că este bine pentru tine, nu ce crezi că ar considera cei din jur. De cele mai multe ori, de fapt, celelalte persoane nici nu acordă atâta importanță lucrurilor pe care le faci pe cât crezi tu.

9. Implică-te în cât mai multe activități și acumulează călătorii, experiențe și amintiri. Peste ani, sunt singurele lucruri care vor conta, indiferent în ce casă vei locui și ce bunuri vei avea. Investește în lucrurile care nu dispar niciodată.

10. Practică recunoștința! Amintește-ți în fiecare zi lucrurile frumoase din viața ta, sănătatea, oamenii, realizările, calitățile, experiențele și toate lucrurile minunate la care ai acces.

11. Bucură-te de fiecare experiență – renunță la telefon sau TV când mănânci și savurează fiecare masă, ascultă cu atenție persoana cu care vorbești, meditează și concentrează-te pe fiecare activitate pe care o ai, fără să-ți lași mintea să zboare aiurea.

12. Ai grijă de corpul tău și tratează-l cu respect. Mănâncă sănătos, hidratează-te și fă sport. Mai bine să previi decât să tratezi. Doar cu ajutorul unui corp sănătos poți realiza tot ce îți propui.

Ceea ce suntem ne definește mai mult decât ceea ce avem, așa că poți începe să te concentrezi mai mult pe lucrurile pe care le simți și care te împlinesc ca om, decât să bifezi cât mai multe realizări care nici măcar nu contează așa mult pentru tine, dar arată bine pentru cei din jur.

Fericirea este ceva ce trebuie să simți permanent, necondiționat de alte persoane sau lucruri!

Share this:

Anna Musat
Sunt o idealistă. Visez să schimb lumea sau măcar o mică parte din ea. Sunt optimistă și văd mereu jumătatea plină a paharului. Îmi plac oamenii pozitivi, cu inițiativă și care își trăiesc viața după propriul set de valori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *