fbpx

10 moduri prin care să te faci mai iubit de cei din jur

by Anna Musat

Sper că ai deschis articolul doar ca să te amuzi, nu ca să afli care sunt ”secretele”. Dacă îți dorești să fii mai popular, să ai mai multe like-uri, să te sune mai multe persoane – problema este la tine.

Deși sună dur, ăsta este adevărul. În primul rând, tu nu te iubești dacă ești într-o căutare permanentă de atenție. Iar în al doilea rând, dacă ai impresia că nu te prea plac cei din jur, fie nu ești atât de sociabil pe cât ai crede, fie nu ești în cercurile potrivite.

10 moduri prin care să fii mai iubit

(de tine, de alții, de cine trebuie…)

iubit

  1. Fă eforturi constante să te cunoști mai bine și fii sincer cu tine. De multe ori, ceea ce credem că ne dorim, nu este ceea ce ne dorim de fapt.
  2. Acum fii sincer cu cei din jur. Ai numai de câștigat. Dacă nu îți dorești să faci un lucru, spune. Dacă ți se pare că cineva te-a jignit, spune-i. Orice îți dorești de la cei din jur, spune-le. Nu te mai aștepta ca ceilalți să știe ce îți dorești sau ce simți de fapt.
  3. Implică-te în cât mai multe activități. Descoperă ce lucruri îți plac, ce oameni îți fac bine și unde te simți cel mai în elementul tău. În mod normal, unde te simți cel mai bine, sunt și oameni potriviți ție.
  4. Renunță la relațiile toxice. Mai mult ca sigur ai în jurul tău măcar o persoană care îți face rău. Poate e o fire mai pesimistă, poate te jignește, se consideră mai bună decât tine sau pur și simplu nu te motivează cu nimic. Oricare ar fi motivul, îndepărtează-te cât mai mult de astfel de persoane. Dacă sunteți prieteni din copilărie, asta nu te obligă la nimic. Nu înseamnă că trebuie să fii toată viața.
  5. Analizează-ți comportamentul în public și asigură-te că și tu ești o prezență plăcută pentru cei din jur. Poate tu ești persoana aceea toxică, de care fug alții. Un prieten adevărat îți va fi alături în orice perioada, dar dacă ești mereu trist sau abătut, ai permanent ceva de reproșat sau nu ai nimic interesant de împărtățit, ar trebui să îți dea de gândit.
  6. Complimentează-i pe cei din jur…sincer. De cele mai multe ori, tocmai prietenilor cei mai apropiați nu le zici nimic de bine, pentru că ai impresia că deja știu că sunt minunați și de aia îi iubești. Dar oricui îi prinde bine să i se reamintească din când în când cât sunt de inteligenți, frumoși sau ambițioși.
  7. Fii prezent, oricât de aglomerată ar fi viața ta. Așa cum ochii care nu se văd, se uită, la fel și prieteniile se răcesc. Chiar dacă nu ai timp de ieșiri, măcar mai pune o întrebare, trimite-le câte o poză care crezi că li s-ar potrivi etc.
  8. Ajută-i pe cei din jur necondiționat. Pentru că, dacă ai posibilitatea, de ce NU ai face-o?
  9. Fă ceea ce îți place în viața de zi cu zi. Când tot ce faci este în concordanță cu ce simți și ce gândești – ești fericit. Iar asta o să se vadă pe chipul tău și în orice activitate te implici. Și o să atragă oamenii în jurul tău.
  10. Dacă simți că nimic nu funcționează – cere ajutor! Nu mai suntem în epoca în care să fie rușinos să mergi la psiholog. Este cea mai simplă și rapidă cale prin care să descoperi ce îți dorești cu adevărat, care îți sunt fricile și cum să te iubești.

Este clișeic, dar singura cale spre fericire este să te iubești pe tine. Este atât de comun în mii de articole și cărți, că pare penibil conceptul și este ridiculizat de mulți.

Dar dacă este așa clar, oare de ce atât de puțini oameni sunt cu adevărat fericiți și sunt în căutare de articole de ”cum să….”?

Tu ești fericit? Adormi cu zâmbetul pe buze și te trezești cu gândul la o nouă zi minunată?

Dacă nu, de ce nu? Ce îți lipsește? Învață cum să fii acum fericit cu ceea ce ai și lucrează continuu la ce îți dorești să realizezi.

Dacă da, împărtășește și cu alții. 🙂

Share this:

Lasă un comentariu

Related Posts

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența ta pe site. Sperăm că ești în regulă cu asta, iar dacă nu, îți poți retrage acordul oricând. De acord Află mai multe

Privacy & Cookies Policy